Պատրաստենք Գլինտվեյն խաղողի հյութով. Դրա քաղցր և թթու համն ու կծու բույրը խելքահան են անում և ակնթարթորեն ջերմացնում մարմինը: Առանց չափազանցության, անհնար է չսիրահարվել խաղողի հյութով այս ոչ ալկոհոլային խմիչքին։
Եվ հենց հիմա ժամանակն է սովորելու, թե ինչպես պատրաստել համեղ տաք գինի, որը կհամապատասխանի բոլորին, քանի որ այն չի պարունակում ալկոհոլ:
Նման խմիչքի համար խորհուրդ է տրվում վերցնել տնական պահածոյացված կամ թարմ քամած հյութ։ Սակայն դրանց բացակայության դեպքում խանութինը նույնպես հարմար է։ Եթե բաղադրատոմսում որևէ համեմունք չեք սիրում, մի ավելացրեք այն: Այնուամենայնիվ, հիշեք, որ մեխակն ու դարչինը համարվում են բրենդային համեմունքներ ցանկացած տաք գինու համար: Հենց դրանք են ձևավորում բնորոշ համն ու ուժեղ բույրը։
Գլինտվեյն խաղողի հյութով. Բաղադրիչներ
_ Խաղողի հյութ 1լ
_ Նարինջ 1 հատ
_ Դարչին 2 հատ
_ Մեխակ 5 հատ
_ Դափնու տերև 2 հատ
_ Ուրց 2 ճյուղ
_ Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_ Մեղր ըստ ճաշակի
Գլինտվեյն խաղողի հյութով. Պատրաստման եղանակը
_ Նարինջը լվանալ և կտրատել շերտերով։ Պատրաստման համար պտղի կեսը բավական է։
_ Լցնել խաղողի հյութը փոքր կաթսայի մեջ և ավելացնել բոլոր համեմունքները։ Այնուհետև ավելացնել շաքարավազը և նարնջի օղակների կեսը։
_ Խմիչքը դնել մարմանդ կրակի վրա և եփել 10 րոպե։ Ուշադիր եղեք, որ այն չեռա:
_ Կարող եք գլինտվեյնը մատուցել և տաք, և սառը վիճակում:
_ Ձևավորման համար յուրաքանչյուր բաժակին ավելացրեք մնացած թարմ նարնջի շրջանակ:
_ Աշխատեք խաղողի հյութը չեռացնել, հակառակ դեպքում համը «խաշած» կստացվի՝ առանց կծու նոտաների։
_ Տաքացման առավելագույն ջերմաստիճանը 70–75 աստիճանն է։
Շաքարավազ չօգտագործելու դեպքում ըմպելիքը պատրաստելուց և բաժակների մեջ լցնելուց հետո քաղցրացրեք մեղրով։
Գլինտվեյնը տաքացնելը հնարավոր է, բայց անցանկալի, քանի որ բույրը զգալիորեն կորչում է։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
3 տնական լիմոնադ