Դասական բիսկվիթ ձվով. Ձյունաճերմակ խմորեղեն մանկությունից

Դասական բիսկվիթ ձվով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Դասական բիսկվիթ ձվով, որը տատիկս էր պատրաստում, ամենալավն էր:

Թխելու գաղտնիքը պարզ է՝ սովորեք ձուն ճիշտ հարել։ Առաջին հերթին նրանք են պատասխանատու նրբության բուն շքեղության և առաձգականության համար։

Ենթադրվում է, որ միայն սպիտակուցների հիման վրա բիսկվիթն ավելի եթերային և թեթև կլինի: Բայց այդ արդյունքին կարելի է հասնել նաև ամբողջական ձվերով: Բավական է առանձնացնել դեղնուցներն ու հետո խառնել հարած սպիտակուցային զանգվածի մեջ։ Բիսկվիթը թխելու համար օգտագործեք հատուկ կլոր կաղապար, որի մեջտեղում անցք կա:

Դասական բիսկվիթ ձվով

Դասական բիսկվիթ ձվով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Ձու 4 հատ

_Շաքարավազ 1 բաժակ

_Ցորենի ալյուր 1 հատ

_Վանիլին 2 գ

_Շաքարի փոշի 20 գ

Դասական բիսկվիթ ձվով

Դասական բիսկվիթ ձվով

Դասական բիսկվիթ ձվով. Պատրաստման եղանակը

_Ձվի սպիտակուցներն առանձնացնել այնպես, որ դեղնուցը չմնա դրանց մեջ և նվազագույն արագությամբ սկսենք հարել հարիչով։

_Աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը և վանիլինը (կամ վանիլային շաքարավազը):

_Երբ սպիտակուցները վերածվում են սպիտակ թանձր զանգվածի, առանց հարելը դադարեցնելու, հերթով ավելացնել դեղնուցները։

_Զանգվածը պետք է ստացվի կայուն, բայց մի փոքր ճկուն:

_Մաղած ալյուրը մաս-մաս լցնել և սիլիկոնե բահիկով զգուշորեն խառնել հարած ձվերի մեջ։

_Շարժումները պետք է լինեն հանդարտ, ներքևից՝ վեր, որպեսզի զանգվածը չնստի։ Խմորը հասցրեք մինչև հարթ վիճակի:

_Խմորը լցնել կաղապարի մեջ (անհրաժեշտության դեպքում կարագով յուղել) և հարթեցնել։

_Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով և թխել բիսկվիթը 20-25 րոպե։

_Բիսկվիթը հանել կաղապարից, իսկ երբ սառչի, վրան շաքարի փոշի ցանել։

Դասական բիսկվիթ ձվով

Բիսկվիթը կարող եք զարդարել նաև շոկոլադե գլազուրով, վրան դնել հատապտուղներ կամ կրեմով ծաղիկներ։ Այդ դեպքում ամենապարզ տնական խմորեղենը կվերածվի տոնական աղանդերի։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ինչպես պատրաստել բիսկվիթ

Խնդրում ենք Գնահատեք