Դարչինով կարկանդակ Ծաղիկ. Դյուրահամ քաղցրաբլիթ
Ընտանիքի անդամներին ուրախացնելու համար ընդամենը պետք է թխել հիասքանչ, գեղեցիկ, դարչինով խմորեղեն՝ օգտվելով մեր ֆիրմային բաղադրատոմսից:
Այն տարբերվում է ոչ միայն փարթամ ծաղկի տեսքով բարդ ձևավորմամբ, այլ նաև հատուկ խմորով: Խմորեղենը թեթև է, գրեթե անկշիռ: Փորձեք:
Содержание
Դարչինով կարկանդակ Ծաղիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 500-650 գ
- Կաթ 250 մլ
- Շաքարավազ 180 գ
- Ձու 2 հատ
- Խմորիչ 30 գ
- Վանիլային շաքար 10 գ
- Դարչին 1 ճաշի գդալ
- Կարագ 30 գ
Դարչինով կարկանդակ Ծաղիկ. Պատրաստման եղանակը
- Խմորիչը լուծել տաք կաթի մեջ, ավելացնել 120 գ սովորական շաքարավազ և ամբողջ վանիլային շաքարավազը, հարել:
- Ավելացնել 2 ձուն՝ սենյակային ջերմաստիճանի և 50 մլ բուսական յուղ, նորից խառնել:
- Ավելացնել մաղած ալյուրը և հունցել համասեռ խմոր: Ծածկել ամանը սննդային թաղանթով և դնել սառնարանը ամբողջ գիշեր:
- Լցոնը՝ մնացած շաքարը խառնել դարչինի հետ:
- Խմորը հանել սառնարանից, թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 30 րոպե: Դրանից հետո հունցել, ապա խմորը բաժանել 4 մասի:
- Մասերից յուրաքանչյուրը գրտնակել 25-30 սմ տրամագծով բլիթի նման:
- Առաջին բլիթը դնել յուղաթղթի վրա, վրան քսել հալված կարագ, շաղ տալ դարչինով շաքարը: Ծածկել երկրորդ բլիթով:
- Կրկնել հաջորդականությունը: Պետք չէ վերջին բլիթը յուղել:
- Դարչինով կարկանդակի վրա 8 մասի բաժանող նշում անել:
- Կտրել խմորը ըստ գծանշումների՝ եզրին չհասնելով: Խմորը փայտիկով սեղմել կտրվածքների միջև մինչև սեղանը: Ստացված տերևների եզրերը բերել դեպի կենտրոն:
- Բոլոր թերթիկները ձևավորվելուց հետո կարկանդակը տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ, ծածկել սրբիչով և թողնել 15-20 րոպե:
- Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 30 րոպե: Այնուհետև կարկանդակը ծածկել յուղաթղթով, որպեսզի չայրվի, և 5-10 րոպե թխել 160 աստիճանի տակ:
- Պատրաստի կարկանդակը թողնել 15 րոպե: Դրանից հետո վրան քսել հալած կարագը:
Հետաքրքիր համեր ստանալու համար կարելի օգտագործել կակաչի սերմեր, ընկույզ շոկոլադի միջուկ:
Դարչինով կարկանդակ Ծաղիկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մածունով գաթա