Դդումով կեքս թխելու պրոցեսը շատ հեշտ է, ամենադժվար մասը դդումը մաքրելն ու կտրատելն է եփելուց առաջ:
Այս կեքսը ոչ միայն շատ համեղ է ու փափուկ, այլև առողջարար։ Սեղանին կարելի է թխվածքը մատուցել թթվասերը շաքարի փոշով հարելով ստացված կրեմով, որին կարելի է ավելացնել նարնջի կամ կիտրոնի կեղև կամ շոկոլադե մածուկ քսել ու ցանել կոկոսի քերուկ։
Դդումով կեքս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
— ալյուր 200 գ
— ձու 3 հատ
— շաքարավազ 150 գ
— կարագ 100 գ
— դդումի խյուս 300 գ
— կտրատած ընկույզ 100 գ
— փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
— շաքարի փոշի 100 գ
— նարնջի հյութ 2 ճաշի գդալ
— նարնջի կեղև 1 թեյի գդալ
Դդումով կեքս. Պատրաստման եղանակը
_ Ալյուրը մաղել ամանի մեջ։
_ Դդումը խաշել և բլենդերով վերածել խյուսի կամ պատառաքաղով տրորել զանգվածը, թողնել սառչի։
_ Ձուն խառնել շաքարավազի հետ և հարել մինչև շաքարը լուծվի, ավելացնել բուսական յուղը, նարնջի կեղևի քերուկը։
_ Հեղուկ զանգվածը խառնել ալյուրի, փխրեցուցիչի և մանրացրած ընկույզների հետ։
_ Թխելու համար նախատեսված ամանը յուղել կամ ծածկել յուղաթղթով, լցնել խմորը։
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել 45-50 րոպե։
_ Նարնջի թարմ քամած հյութը խառնել շաքարի փոշու հետ և սովորական ներարկիչով կամ հրուշակեղենի տոպրակով, կամ անկյունը կտրված սննդի տոպրակով լցնել սառած կեքսի վրա։ Կարող եք նաև վրան ցանել մանրացված ընկույզ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով բիսկվիթ