Առանց հապաղելու սկսեք թխել Եգիպտացորենի թխվածքաբլիթներ, որոնք ամեն իմաստով թեթև են: Այստեղ չկա ոչ ձու, ոչ կաթ, ոչ կարագ, ոչ գլյուտեն: Մաքուր համ և միայն առավելություններ:
Օգտագործեք այս թխվածքաբլիթի բաղադրատոմսը որպես հիմք և սկսեք թխել այլ տարբերակներ, ինչպես ձեր երևակայությունն է պահանջում: Խմորին ավելացրեք շոգեխաշած չամիչ, կտավատի սերմեր, նարնջի կեղև, կտրատած նուշ կամ թխվածքաբլիթներին շաղ տալ քնջութ, կակաչի սերմեր, շագանակագույն շաքար։
Եթե ցանկանում եք, որ թխվածքաբլիթներն ավելի կառուցվածքային լինեն, վերցրեք տարբեր խոշորությամբ աղացած ալյուր: Մոտ երկու երրորդը վերցրեք նուրբ աղացած, իսկ մեկ երրորդը՝ ավելի խոշոր:
Դուք կարող եք ինքնուրույն հասնել ցանկալի չափի՝ եգիպտացորենի հատիկները մանրացնելով սրճաղացով, որպեսզի չվճարեք երկու տեսակի ալյուրի համար: Բնական է, նույնը կարող եք անել բրնձի հետ։
Խորհուրդ ենք տալիս օգտագործել գազավորված հանքային ջուր։
Եգիպտացորենի թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչներ
_Եգիպտացորենի ալյուր 1 բաժակ
_Բրնձի ալյուր 1 բաժակ
_Շաքարավազ 0.5 բաժակ
_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
_Սոդա 0,5 թեյի գդալ
_Ջուր 150 մլ
Եգիպտացորենի թխվածքաբլիթներ.Պատրաստման եղանակը
_Խորը ամանի մեջ խառնել երկու տեսակի ալյուրը։ Ավելացնել շաքարավազ, սոդա, խառնել։
_Հանքային ջրով տարայի մեջ լցնել արևածաղկի ձեթը, խառնել։ Չոր խառնուրդին ավելացնել ստացված հեղուկը:
_Խմորը հունցել, զանգվածը հավաքել, ծածկել թաղանթով և թողնել 30 րոպե։
_Խմորը գրտնակել երշիկանման, կտրատել կտորներով։ Յուրաքանչյուր կտոր սեղմել ձեռքով:
_Թխվածքաբլիթները կարող եք այլ կերպ ձևավորել՝ 0,3-0,5 սմ հաստությամբ շերտ գրտնակել և բաժակով շրջանակներ կտրատել։
_Բլիթները տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
_Թխել 200 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե։
Նշում. Եգիպտացորենի ալյուրը կատարյալ բաղադրիչ է հիանալի խրթխրթան ոսկեգույն թխած կոտլետների, ձկան և հավի մսի տապակման համար: Կիսվեք բաղադրատոմսով ձեր ընկերների հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ