Ելակը թարմ պահելու եղանակի շնորհիվ դուք կարող եք առանց սառեցման, առանց եփման պահպանել բավական երկար ժամանակ: Այս համեղ հատապտուղը առանց սառեցնելու և առանց եփելու պահպանելու լավագույն միջոցն է։
Այս բաղադրատոմսի շնորհիվ ելակի համը կլինի այնպիսին, կարծես հենց նոր այգուց թարմ քաղեցիք: Երկար տարիներ փորձած եղանակի շնորհիվ դուք կարող եք միշտ ունենալ հյութալի, բուրավետ ելակ։
Ելակը թարմ պահելու եղանակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ելակ 3 կգ
_Շաքարավազ 3 կգ
Ելակը թարմ պահելու եղանակ. Պատրաստման եղանակը
_Վերցնում ենք խորը թաս, մեջը լցնել ելակը, վրան լցնել սառը ջուր ու թողնել 5-6 րոպե։
_Այնուհետև լվանալ հոսող ջրի տակ, մաքրեք ցողուններն և տերևները: Եթե հատապտուղները մեծ են, ապա այն կարող եք մանր կտրատել։
_Մաքրած ելակի վրա շաքարավազը լցնել, բայց ոչ ամբողջը, մի մասը դեռ պետք է գալու։
_Հատապտուղը թողնել այդպես մնա 3 ժամ։ Այս ընթացքում պետք է մի քանի անգամ զգուշորեն խառնել։
_Վերցնում ենք մաքուր և չոր ապակյա բանկաներ և լցնել ելակը։ Վրան լցնում ենք նաև ստացված հյութը, վերջում՝ յուրաքանչյուր բանկայի մեջ լցնում ենք նախապես մի կողմ դրված շաքարավազից։
_Կափարիչներով ծածկել և ամուր փակել հարմարանքի օգնությամբ։
Կարող եք պահել զով տեղում 12 ամիս։
Բարի ախորժակ: