Ելակի ամենահամեղ մուրաբան. Նրբագույն, անուշահամ, շողուն քաղցրավենիք
Այսօր մենք ունենք ելակի ամենահամեղ մուրաբան: Նման պահածո պատրաստելը բավականին պարզ է, հատապտուղները մնում են ամբողջական՝ հատիկ հատիկ:
Մուրաբան անհրաժեշտ չէ շատ երկար եփել: Դուք անպայման հաջողության կհասնեք, այս մուրաբան անպայման լավ է ստացվում, այնպես որ հիշեք բաղադրատոմսը և գնացեք խոհանոց:
Содержание
Ելակի ամենահամեղ մուրաբան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 1 կգ ելակ
- 1 կգ շաքար
- 1/2 թեյի գդալ կիտրոնաթթու
Ելակի ամենահամեղ մուրաբան. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Լվանալ ելակները, հեռացնել պոչերը:
- Ելակները տարածել հաստ հատակով կաթսայի մեջ, շերտերով, հերթագայելով շաքարով:
- Ծածկեք սրբիչով և թողեք 4-6 ժամ, որպեսզի ելակը հյութը թողնի:
- Ժամանակի ավարտից հետո կաթսան դնել չափավոր կրակի վրա և հասցնել այն եռման՝ ժամանակ առ ժամանակ զգուշորեն խառնելով:
- Նվազեցնել կրակը և եփել 5 րոպե: 5 րոպե անց անջատել կրակը և թողեք սառչի 30 րոպե: Զգուշորեն հեռացնել փրփուրը:
- Կաթսան ծածկել սրբիչով և թողնել 12 ժամ:
- Դրանից հետո կրկնել գործընթացը. կաթսան դնել չափավոր կրակի վրա և երբեմն խառնելով եռացնել:
- Իջեցնել կրակը և եփել 5 րոպե: 5 րոպե անց անջատել կրակը և թող սառչի 30 րոպե: Կրկին հեռացնել փրփուրը:
- Ծածկել սրբիչով և թողնել 12 ժամ:
- Վերջնական փուլ. Կաթսան դնել չափավոր կրակի վրա և խառնելով եռացնել:
- Ավելացնել կիտրոնաթթու, խառնել, եփել 5 րոպե:
- Այդ ընթացքում մանրէազերծել բանկաներն ու կափարիչները:
- 5 րոպե անց մուրաբան լցնել բանկաների մեջ և փակել կափարիչներով:
- Բանկաները շրջել կափարիչով ներքև և սրբիչով փաթաթել, թողեք ամբողջովին սառչի:
Մուրաբան պատրաստ է: Այս քանակի բաղադրիչներից 1,4 կգ է ստացվում:
Ստացվում է շատ համեղ ու անուշաբույր պահածո, հատապտուղները մնում են ամբողջական և փափուկ:
Մաղթում ենք ձեզ բարի ախորժակ, լավ տրամադրություն և ամենայն բարիք:
Տեսանյութ
Ելակի մուրաբա