Ելակի ամենահամեղ մուրաբան. Նրբագույն, անուշահամ, շողուն քաղցրավենիք

Ելակի ամենահամեղ մուրաբան Պահածոներ

Ելակի ամենահամեղ մուրաբան. Նրբագույն, անուշահամ, շողուն քաղցրավենիք

Այսօր մենք ունենք ելակի ամենահամեղ մուրաբան: Նման պահածո պատրաստելը բավականին պարզ է, հատապտուղները մնում են ամբողջական՝ հատիկ հատիկ:

Մուրաբան անհրաժեշտ չէ շատ երկար եփել: Դուք անպայման հաջողության կհասնեք, այս մուրաբան անպայման լավ է ստացվում, այնպես որ հիշեք բաղադրատոմսը և գնացեք խոհանոց:

 

Ելակի ամենահամեղ մուրաբանԵլակի ամենահամեղ մուրաբան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • 1 կգ ելակ
  • 1 կգ շաքար
  • 1/2 թեյի գդալ կիտրոնաթթու

Ելակի ամենահամեղ մուրաբան

Ելակի ամենահամեղ մուրաբան. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Լվանալ ելակները, հեռացնել պոչերը:
  2. Ելակները տարածել հաստ հատակով կաթսայի մեջ, շերտերով, հերթագայելով շաքարով:
  3. Ծածկեք սրբիչով և թողեք 4-6 ժամ, որպեսզի ելակը հյութը թողնի:
  4. Ժամանակի ավարտից հետո կաթսան դնել չափավոր կրակի վրա և հասցնել այն եռման՝ ժամանակ առ ժամանակ զգուշորեն խառնելով:
  5. Նվազեցնել կրակը և եփել 5 րոպե: 5 րոպե անց անջատել կրակը և թողեք սառչի 30 րոպե: Զգուշորեն հեռացնել փրփուրը:
  6. Կաթսան ծածկել սրբիչով և թողնել 12 ժամ:
  7. Դրանից հետո կրկնել գործընթացը. կաթսան դնել չափավոր կրակի վրա և երբեմն խառնելով եռացնել:
  8. Իջեցնել կրակը և եփել 5 րոպե: 5 րոպե անց անջատել կրակը և թող սառչի 30 րոպե: Կրկին հեռացնել փրփուրը:
  9. Ծածկել սրբիչով և թողնել 12 ժամ:
  10. Վերջնական փուլ. Կաթսան դնել չափավոր կրակի վրա և խառնելով եռացնել:
  11. Ավելացնել կիտրոնաթթու, խառնել, եփել 5 րոպե:
  12. Այդ ընթացքում մանրէազերծել բանկաներն ու կափարիչները:
  13. 5 րոպե անց մուրաբան լցնել բանկաների մեջ և փակել կափարիչներով:
  14. Բանկաները շրջել կափարիչով ներքև և սրբիչով փաթաթել, թողեք ամբողջովին սառչի:

Ելակի ամենահամեղ մուրաբան

Մուրաբան պատրաստ է: Այս քանակի բաղադրիչներից 1,4 կգ է ստացվում:

Ստացվում է շատ համեղ ու անուշաբույր պահածո, հատապտուղները մնում են ամբողջական և փափուկ:

Մաղթում ենք ձեզ բարի ախորժակ, լավ տրամադրություն և ամենայն բարիք:

Տեսանյութ

Ելակի մուրաբա

Խնդրում ենք Գնահատեք