Ելակի ժելե թթվասերով. Վերջապես, կարելի է վայելել ձեր նախընտրած հատապտուղները: Ժամանակն է նաև խոհարարական հայտնագործությունների:
Որքան համեղ բաներ կարելի է պատրաստել ելակով: Անուշահոտ թխուկները թխվում են ջեռոցում, ջեմը եռում է վառարանի վրա, և նույնիսկ մի քանի քաղցր հատապտուղ կարելի է տեսնել աղցանի մեջ: Ելակի այս տրամադրությանը ենթարկվելով առաջարկում ենք ելակով թթվասերով ժելե պատրաստել:
Այս աղանդերը, պատրաստելը շատ հեշտ է: Նուրբ ժելեն հալվում է բերանում՝ թողնելով հաճելի համ: Համեղ հատապտուղներով աղանդերն ընդհանրապես սեզոնային չէ: Այն կարելի է պատրաստել նաև սառեցված ելակներից: Եվ նույնիսկ ձմռանը զգացեք ամառվա համը:
Ելակի ժելե թթվասերով. Բաղադրությունը
_Թթվասեր 700 գ
_Ժելատին 2 ճաշի գդալ
_Կաթ 100 մլ
_Շաքար 180-200 գ
_Վանիլային շաքար 1 ճաշի գդալ.
_Ելակ 300 գ
_ջուր 100 մլ
Ելակի ժելե թթվասերով. Պատրաստման եղանակը
_Լցնել 1 ճաշի գդալ ժելատինի վրա կաթ, իսկ երկրորդի վրա` սառը եռացրած ջուր: Թող ուռչի 15-20 րոպե:
_Լվանալ ելակները, տրորել այն 3 ճաշի գդալ շաքարավազով, խյուսը խառնել բլենդերի միջոցով: Ջրով ժելատինը հալեցնել ջրային բաղնիքի վրա: Երբ այն սառչի, բարակ հոսքով լցնել ելակի խյուսի մեջ, խառնել: Առանձնացնել 8 ճաշի գդալ ժելե:
_Հարիչով հարել թթվասերը (18-20% յուղայնության), ավելացնելով մնացած շաքարավազը և վանիլային շաքարը:
_Ջրային բաղնիքի վրա հալեցնել կաթվ ժելատինը: Լցնել սառեցված ժելատինը թթվասերի մեջ առանց դադարելու խառնելը:
_Դոնդողը շերտերով լցնել ամանի մեջ: Առաջին շերտը` թթվասերի ժելե: Թողեք 15 րոպե սառնարանում:
_Այնուհետև լցնել ելակի ժելեի շերտ, նորից 15 րոպե սառնարանում դնել: Վերջին շերտով լցնել թթվասերի ժելե, իսկ վերևում դնել 2 ճաշի գդալ ելակի ժելե:
_Մակերեսին նախշ նկարել փայտիկով: Սառեցնել դոնդողը 2-3 ժամվա ընթացքում, մինչև այն ամբողջությամբ պնդանա:
Ելակի ժելեն թթվասերով պատրաստ է. Սիրելիին զարմացնելու հիանալի միջոց: Եթե նկարելու տաղանդ չունեք կարելի է զարդարել հատապտղի ժելեն քերած շոկոլադով կամ ելակով: Դա նույնպես հիանալի կլինի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ժելե ցիտրուսներով