Ելակի հում մուրաբա. Բայց մի հանձնվեք: Մենք ձեզ ենք ներկայացնում ենք ելակի «հում» մուրաբայի այս հետաքրքիր բաղադրատոմսը: Դա կօգնի պահպանել ինչպես համը, այնպես էլ վիտամինները, որոնք կան ելակի մեջ: Եվ մուրաբան կստացվի անուշահոտ ու քաղցր: Եվ բացի այդ, այն շատ հեշտ է պատրաստվում:
Վստահ ենք, որ տարբեր եղանակներով մուրաբաներ եք պատրաստել և շարունակելու եք դա անել: Թվում է, որ այս գործում ամենակարևորը համը և բնականությունը պահպանելն է, և դրան հասնելը կարող է շատ դժվար լինել: Երբեմն նույնիսկ մտքեր կարող են հայտնվել, թե եկեք մեր պտուղները դնենք սառցարանում, և երբ ժամանակը գա, մենք պարզապես կհալեցնենք դրանք և կուտենք այնպես, ինչպես կա:
Եկեք սկսենք!
Ելակի հում մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ելակ 1 կգ
_Շաքար 800 գ
Ելակի հում մուրաբա. Պատրաստման եղանակը
_Ելակները լավ լվանալ, մաքրեք պոչերն ու տերևները, փորձեք մանրակրկիտ չորացնել, ապա յուրաքանչյուր հատապտուղ կտրատել 4-6 կտորների:
_Կտորները շերտերով դասավորել ամանի մեջ, առատորեն շաղ տալ շաքարով և թողնել սենյակում ամբողջ գիշեր:
_Ամբողջ առավոտյան ամբողջ շաքարը կլուծվի ելակի հյութի մեջ: Անհրաժեշտության դեպքում ելակը կարելի է նրբորեն խառնել:
_Ստերիլացրեք բանկաները: Անհրաժեշտ է առնվազն 10 րոպե ստերիլիզացնել: Դա կարելի է անել գոլորշու միջոցով կամ որևէ այլ եղանակով:
_Ամենակարևորն այն է, որ բանկաները պետք է ամբողջովին սառչեն, հակառակ դեպքում ելակը կարող է «խմորվել»:
_Լցնել «հում» մուրաբան բանկաների մեջ, փակեք կափարիչներով և պահել նկուղում: Դուք կարող եք մուրաբան նաև սառնարանում պահել:
_Համաձայն եմ, սա շատ պարզ բաղադրատոմս է: Ցանկանում ենք նշել, որ շաքարի քանակը կարող եք փոխել` կախված ձեր անձնական նախասիրություններից և հատապտուղների հասունությունից: Ամեն դեպքում լավ է ավելի շատ շաքար վերցնել, քան քիչ:
Ելակի հում մուրաբան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ելակի մուրաբա