Ելակի ռահատ լոխումն աներևակայելի քնքուշ և անուշաբույր արևելյան նրբհամ քաղցրավենիք է: Ահա թե ինչու են այս մածուցիկ մաստակները հալվում ձեր բերանում:
Ռահատ լոխումի շատ տեսակներ կան, մենք ձեզ համար պատրաստել ենք հիանալի բաղադրատոմս ելակի համով: Աղանդերի համար հարմար են ինչպես թարմ, այնպես էլ սառեցված ելակները: Եգիպտացորենի օսլան բաղադրության մեջ գործում է որպես խտացուցիչ, դրա համն ընդհանրապես չի զգացվում: Այս տնական աղանդերը ստացվում է համաչափ քաղցր, հաճելի փխրուն ընկույզի հավելումով:
Ելակի ռահատ լոխում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ելակ 200 գ
_Շաքար 250 գ
_Ջուր 500 մլ
_Կարմիր գինի 60 մլ
_Եգիպտացորենի օսլա 360 գ
_Ընկույզ 50 գ
_Շաքարի փոշի 180 գ
Ելակի ռահատ լոխում. Պատրաստման եղանակը
_Ելակները խյուսի վերածելու համար օգտագործեք բլենդեր: Պյուրեի մեկ երրորդը խառնել շաքարի և 250 մլ ջրի հետ, եփել 7 րոպե:
_Հանել կրակից և մի կողմ դնել: Մնացած ելակներին ավելացնել 250 մլ ջուր, եգիպտացորենի օսլա և հարել:
_Այս խառնուրդը բարակ հոսքով ավելացնել տաք ելակի խյուսին` արագորեն խառնելով:
_Ավելացնել չոր գինին, դնել կրակին, եփել 20 րոպե, մինչև որ լավ թանձրանա:
_Դրանից հետո վերցնել կրակից և խառնել մանրացված բոված ընկույզները:
_Ծածկել որևէ հարմար ձևաման սննդային թաղանթով, լցնել ելակի զանգվածի մեջ, խառնել մինչև միասեռ զանգված ստացվի:
_Թողնել 4 ժամ, սառեցնել սենյակային ջերմաստիճանում, այնուհետև 4 ժամ պահել սառնարանում, խոհանոցային տախտակի վրա ցանել շաքարի փոշի շաքարով, շրջել ձևամանը և վրան դնել ստացված զանգվածը:
_Լցնել շաքարի փոշու և օսլայի խառնուրդը սննդի տարայի մեջ: Կտրել լոխումի զանգվածը խորանարդներով, լցնել տարայի մեջ և լավ թափահարել. Դրա շնորհիվ փոշու խառնուրդը հավասարաչափ կբաշխվի յուրաքանչյուր կոնֆետի վրա:
Որպեսզի հարմար լինի սառեցված զանգվածը կտրել, դանակը յուղեք բուսական յուղով: Հրաշալի է, որ նման համեղ քաղցրավենիքները կարելի է պատրաստել տանը` առանց մեծ ջանքերի և հասարակ բաղադրիչներից:
Կիսվեք այս բաղադրատոմսով ձեր ընկերների հետ և անպայման պատրաստեք այն ինքներդ:
Ելակի ռահատ լոխումը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ժելե ցիտրուսներով և կոմպոտով