Ելակի ռահատ լոխում. Արևելյան քաղցրավենիք

Ելակի ռահատ լոխում ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ելակի ռահատ լոխումն աներևակայելի քնքուշ և անուշաբույր արևելյան նրբհամ քաղցրավենիք է: Ահա թե ինչու են այս մածուցիկ մաստակները հալվում ձեր բերանում:

Ռահատ լոխումի շատ տեսակներ կան, մենք ձեզ համար պատրաստել ենք հիանալի բաղադրատոմս ելակի համով: Աղանդերի համար հարմար են ինչպես թարմ, այնպես էլ սառեցված ելակները: Եգիպտացորենի օսլան բաղադրության մեջ գործում է որպես խտացուցիչ, դրա համն ընդհանրապես չի զգացվում: Այս տնական աղանդերը ստացվում է համաչափ քաղցր, հաճելի փխրուն ընկույզի հավելումով:

Ելակի ռահատ լոխում

Ելակի ռահատ լոխում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ելակ 200 գ

_Շաքար 250 գ

_Ջուր 500 մլ

_Կարմիր գինի 60 մլ

_Եգիպտացորենի օսլա 360 գ

_Ընկույզ 50 գ

_Շաքարի փոշի 180 գ

Ելակի ռահատ լոխում

Ելակի ռահատ լոխում

Ելակի ռահատ լոխում. Պատրաստման եղանակը

_Ելակները խյուսի վերածելու համար օգտագործեք բլենդեր: Պյուրեի մեկ երրորդը խառնել շաքարի և 250 մլ ջրի հետ, եփել 7 րոպե:

_Հանել կրակից և մի կողմ դնել: Մնացած ելակներին ավելացնել 250 մլ ջուր, եգիպտացորենի օսլա և հարել:

_Այս խառնուրդը բարակ հոսքով ավելացնել տաք ելակի խյուսին` արագորեն խառնելով:

_Ավելացնել չոր գինին, դնել կրակին, եփել 20 րոպե, մինչև որ լավ թանձրանա:

_Դրանից հետո վերցնել կրակից և խառնել մանրացված բոված ընկույզները:

_Ծածկել որևէ հարմար ձևաման սննդային թաղանթով, լցնել ելակի զանգվածի մեջ, խառնել մինչև միասեռ զանգված ստացվի:

_Թողնել 4 ժամ, սառեցնել սենյակային ջերմաստիճանում, այնուհետև 4 ժամ պահել սառնարանում, խոհանոցային տախտակի վրա ցանել շաքարի փոշի շաքարով, շրջել ձևամանը և վրան դնել ստացված զանգվածը:

_Լցնել շաքարի փոշու և օսլայի խառնուրդը սննդի տարայի մեջ: Կտրել լոխումի զանգվածը խորանարդներով, լցնել տարայի մեջ և լավ թափահարել. Դրա շնորհիվ փոշու խառնուրդը հավասարաչափ կբաշխվի յուրաքանչյուր կոնֆետի վրա:

Ելակի ռահատ լոխում

Որպեսզի հարմար լինի սառեցված զանգվածը կտրել, դանակը յուղեք բուսական յուղով: Հրաշալի է, որ նման համեղ քաղցրավենիքները կարելի է պատրաստել տանը` առանց մեծ ջանքերի և հասարակ բաղադրիչներից:

Կիսվեք այս բաղադրատոմսով ձեր ընկերների հետ և անպայման պատրաստեք այն ինքներդ:

Ելակի ռահատ լոխումը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ժելե ցիտրուսներով և կոմպոտով

Խնդրում ենք Գնահատեք