Ելակով խրթխրթան կարկանդակ. Համեղ խմորեղեն՝ կրկնակի միջուկով
Ելակով և կաթնաշոռով թխվածքաբլիթը հեշտ է պատրաստել: Այս խմորեղենը պարզ ու համեղ աղանդերէ, որի համար պետք է երկու տեսակի լցոն պատրաստել:
Содержание
Ելակով խրթխրթան կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
- Ալյուր 250 գ
- Փխրեցուցիչ 1/3 թեյի գդալ
- Շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ
- Աղ 1 պտղունց
- Կարագ (մարգարին) 125 գ
- Ջուր — 60 մլ
Կաթնաշոռի շերտի բաղադրիչները
- Կաթնաշոռ 450 գ
- Ալյուր 50 գ
- Շաքարի փոշի 50 գ
- Վանիլային շաքար 1,5 թեյի գդալ
- Ձու (փոքր) 2 հատ
Ելակի շերտի բաղադրիչները
- Ելակ (թարմ կամ սառեցված) 300 գ
- Գրանուլացված շաքար 80 գ
- 1/3 կիտրոնի քերուկ
- Օսլա (ցանկացած) 20 գ
Բաղադրությունը կարկանդակի վերին մասի համար
- Ձու (փոքր) 1 հատ
- Շաքարավազ՝ մոտ 1.5 ճաշի գդալ
Ելակով խրթխրթան կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Ելակները կտրել խորանարդիկներով և լցնել հաստ հատակով կաթսայի մեջ:
Ելակի համար նախատեսված շաքարը բաժանեք երկու հավասար մասերի: Լցնել մի մասը կաթսայի մեջ, իսկ մյուսը խառնել օսլայի հետ: Ելակներին ավելացնել կիտրոնի քերուկ: Սա թխվածքի համն ավելի արտահայտիչ կդարձնի: - Կաթսան դնել թույլ կրակի վրա և, երբեմն խառնելով, պարունակությունը եռացնել: Անմիջապես (առանց խառնելը դադարեցնելու) ավելացնել շաքարի և օսլայի խառնուրդը: Առաջին պղպջակները հայտնվելուն պես, կաթսան հանել կրակից: Թող լցոնումը սառչի:
- Խմորի համար ալյուրը լցնել ամանի մեջ, ավելացնել շաքարի փոշի, աղ և փխրեցուցիչ, խառնել:
Ավելացնել կտրատած սառը կարագ կամ մարգարին: Թասի պարունակությունը մանրացրեք մանր փշրանքների նման: - Ավելացնել սառը ջուր և արագ հունցել հարթ, միատարր խմոր:
- Կաթնաշոռով լցոնման համար կաթնաշոռին ավելացնել շաքարի փոշի, վանիլային շաքար, մի պտղունց աղ, ալյուր և ձու, լավ խառնել:
- Խմորը գրտնակել 38 սմ շրջանակով: Լավագույնն այն է, որ դա արվի անմիջապես յուղաթղթի վրա:
- Խմորի եզրին չհասած՝ 6-7 սանտիմետրանոց կտորներ կտրատել, լցնել ելակի լցոնը շրջանի մեջ, դրա վրա կաթնաշոռի լցոնը բարձրացնել խմորի եզրերը և ծալել այնպես, որ դրանք իրար վրա գան:
- Կարկանդակի եզրերին քսել հարած ձու և շաղ տալ շաքար:
- Թխվածքը տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա:
- Դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, թխել մոտ 45 րոպե:
Մատուցել սառը վիճակում, երբ լցոնումը պնդանա:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթ