Ելակով սիննաբոն բլիթներ. Դասական թխվածքի Նրբահամ տարբերակը ձեզ կհմայի
Երբ դարչինով լեգենդար բուլկիները նոր էին հայտնվել, դրանց ստեղծողները չէին անհանգստանում գովազդի համար: Նրանք պարզապես բացում էին խմորեղենի խանութների բոլոր ցուցափեղկերն ու դռները խմորեղենը թխելիս, որպեսզի դրանց արտասովոր բույրը տարածվի փողոցներում: Հենց նրա շնորհիվ էր, որ հերթերը հավաքվում էին հացաբուլկեղենի մոտ և շարունակում մեծանալ:
Արդեն վայելել եք այս ցնցող բուլկիները և ցանկանում եք ինչ-որ նոր բա՞ն փորձել: Ելակի սեզոնը հիանալի առիթ է ձեր սիրած ուտեստները եփելու համար` քաղցր հատապտուղների հավելումով: Բուլկիները, ստացվում են անսովոր եթերային, անուշաբույր և ախորժելի:
Ելակով սիննաբոն բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 600 գ
- Կաթ 150 մլ
- Ելակի խյուս 150 գ
- Ձու 3 հատ
- Շաքարավազ 150 գ
- Խմորիչ 7 գ
- Կարագ 120 գ
- Ելակ 400 գ
- Եգիպտացորենի օսլա 3 ճաշի գդալ
- Ջուր 3 ճաշի գդալ
- Նուշի թերթիկներ ըստ ճաշակի
- Կաթնաշոռային պանիր 150 գ
- Սերուցք 150 գ
- Շաքարի փոշի ՝ ըստ ճաշակի
Ելակով սիննաբոն բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Սկսել հարել կաթն ու ելակի խյուսը: Ավելացնել խմորիչ, շաքարավազ և ձու ՝ խառնելով յուրաքանչյուրի ավելացումից հետո:
- Դրանից հետո հալված կարագը լցնել խառնուրդի մեջ և մանրակրկիտ խառնել մինչև լուծվի:
- Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և խմորը հունցել: Խմորը տեղափոխել յուղած տարայի մեջ, ծածկել սննդի թաղանթով և թողնել 1 ժամ բարձրանա:
- Այդ ընթացքում լվանալ ելակները, մաքրել կեղևից և հատապտուղները կտրել խորանարդիկներով:
- Հատապտուղները տեղափոխեք կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքար՝ ըստ ճաշակի և եփել մինչև լուծվի:
- Եգիպտացորենի օսլան բացել ջրով, ավելացնել այն ելակի մեջ և եռացնել այնքան ժամանակ, մինչև թանձրանա: Սառեցնել միջուկը:
- Խմորը գրտնակել ուղղանկյուն շերտով: Տարածել միջուկը վրան, մի փոքր չհասնելով եզրերին, այնուհետև շերտը ոլորել ռուլետաձև:
- Ամրացնել եզրերը և կարը ներքև՝ շրջել գլանափաթեթը: Կտրել այն 12 մասի:
- Դնել բուլկիները յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և շաղ տալ նուշի թերթիկներով, ապա ծածկել սրբիչով և թողնել մնա 20 րոպե:
- Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե:
- Վերջում պատրաստեք քսուքը: Դա անելու համար հարիչով հարել կաթնաշոռային պանիրը շաքարի փոշիով և սերուցքով: Խառնուրդով ծածկել պատրաստի բլիթները:
Եթե դուք սիրում եք ելակով թխվածքներ, անպայման պատրաստեք այս համեղ բլիթները տանը:
Ելակով սիննաբոն բլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ