Եռաշերտ կարկանդակ. Համեղ քաղցրավենիքը ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի
Բոլոր թխվածքների մեջ ամենաշատը սիրվում են կարկանդակները: Հսկայական քանակությամբ բաղադրատոմսերից դուք կարող եք գտնել և՛ պարզ, և՛ արագ, և՛ բարդ, որոնք ավելի շատ նման են տորթի: Եվ վերջերս ես գտա մի միջին տարբերակ: Կարկանդակը կազմված է բարակ խմորի շերտից և լցոնից: Այն ցանկացած աղանդերի հետ կմրցի:
Կարող եք ապահով կերպով փոփոխել լցոնները: Սա կարող է լինել սալորաչիր, ջեմ կամ թարմ հատապտուղներ: Պարզապես համոզվեք, որ լցոնը շատ ջրիկ չէ:
Եռաշերտ կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 500 գ
- Կարագ 200 գ
- Աղ 1 պտղունց
- Շաքար 260 գ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Կաթ 150 մլ
- Ծիրանի չիր 250 գր
- Կիտրոն 2 հատ
- Ընկույզ 200 գ
Եռաշերտ կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ կիտրոնները, կտրել փոքր կտորներով և աղալ: Ստացված զանգվածին ավելացնել 100 գ շաքարավազ և 3 ճաշի գդալ ալյուր, խառնել:
- Ընկույզները մանր կտրատել և խառնել 100 գ շաքարի հետ: Ծիրանի չիրն անցկացնել մսաղացով կամ մանրացնել բլենդերով:
- 450 գ ալյուրը և սառը կարագը ձեռքերով փշրանքների նման տրորել:
- Ավելացնել աղ, շաքար և փխրեցուցիչ, խառնել: Խառնուրդի մեջ փոսիկ անել, լցնել կաթը և խմոր հունցել:
- Խմորը բաժանել երկու մասի: Կեսը դնել ալյուր ցանած սեղանի վրա և գրտնակել բարակ շերտով:
- Դնել 22 սմ տրամագծով յուղաթղթով ծածկված ձևամանի մեջ և ձևավորել եզրերը:
- Լցնել ընկույզի միջուկը խմորի հիմքի վրա, թողնելով 1-2 ճաշի գդալ՝ վերջում շաղ տալու համար:
- Խմորի ավելի փոքր կտորը բաժանել 3 հավասար մասերի և յուրաքանչյուրը գրտնակել բարակ շերտով:
- Ծածկել լցոնը մի շերտով, ձևավորել կողմեր և խմորի թերթերը լավ միացնել իրար:
- Դրանից հետո լցնել ծիրանի շերտը և ծածկել այն խմորի շերտով: Կրկին կպցնել եզրերը:
- Վրան լցնել կիտրոնի միջուկը և ծածկել խմորի վերջին շերտով: Ամրացնել իրար խմորի եզրերը և վրան շաղ տալ ընկույզը:
- Ցեռոցը տաքացրել 180 աստիճանով և կարկանդակը թխեք 50 րոպե:
Թույլ տվեք, որ թխվածքն ամբողջովին սառչի տապակի մեջ և միայն դրանից հետո կտրեք:
Առաջին բանը, որ աչք է շոյում, եռաշերտ կարկանդակի ցնցող կտրվածքն է: Կցանկանաք հիանալ այս գեղեցկությամբ, բայց համեղ խմորեղեն ճաշակելու ցանկությունն ավելի ուժեղ կլինի:
Յուրաքանչյուր կծումից համերը սահուն հոսում են մեկը մյուսին, խառնվում և տալիս անմոռանալի հաճույք: Այս փխրուն թխվածքը մեկ անգամ համտեսելուց հետո կցանկանաք պատրաստել այն կրկին ու կրկին:
Եռաշերտ կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ տորթ