Պատրաստենք Եփովի խմոր բուսական յուղով, դրա մեջ կարագը բավական հաջողությամբ փոխարինվում է բուսական յուղով: Ստացված արդյունքը ոչ պակաս եթերային է, իսկ դրանց փխրունությունն էլ ավելի բարձր է:
Էկլերի դասական խմորը պատրաստվում է կարագով: Բայց մեր ժամանակներում «եթե կարող ես խնայել, ուրեմն պետք է» արտահայտությունն ավելի արդիական է, քան երբևէ:
Սրանով հեշտ է պատրաստել բլիթներ նախուտեստների և աղանդերների, էկլերների համար: Ցավոք, որ շատ տնային տնտեսուհիներ թխելու այս տեսակը չափազանց քմահաճ են համարում, նրանք վախենում են, որ խմորը չի բարձրանա: Բայց այս բաղադրատոմսի շնորհիվ նման խնդիր չի լինի:
Եփովի խմոր բուսական յուղով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ջուր 0,5 բաժակ
_Արևածաղկի ձեթ 0,5 բաժակ
_Աղ 1 պտղունց
_Ցորենի ալյուր 150 գ
_Ձու 3 հատ
Եփովի խմոր բուսական յուղով. Պատրաստման եղանակը
_Խառնել յուղն ու ջուրը հաստ պատերով կաթսայում: Աղ ավելացնել և կրակի վրա դնել: Երբ ջուրը եռա, մաս-մաս ավելացնել ալյուրը: Ակտիվորեն խառնել:
_Շարունակելով խմորը խառնել, կաթսան հանել կրակից: Ձվերը մեկ առ մեկ ներխառնել միատարր, առաձգական զանգվածի մեջ և լավ հարել:
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով կամ սիլիկոնե թխելու գորգով: Օգտագործել հրուշակեղենի տոպրակ կամ թեյի գդալ՝ խմորը փոքր մասերով լցնելու համար:
_Թխել խմորները 200 աստիճանի տակ 25-30 րոպե: Պատրաստման ընթացքում մի բացեք վառարանի դուռը:
_Լցոնել սառեցված խմորը քաղցր կամ աղի միջուկով:
Պատրաստեք հաճույքով, կիսվեք բաղադրատոմսերով ձեր ընկերների հետ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն էկլերներ ձեթով