Եփովի խմոր բուսական յուղով. Ավելի մատչելի է բայց նույնքան նուրբ է ստացվում

Եփովի խմոր բուսական յուղով ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Պատրաստենք Եփովի խմոր բուսական յուղով, դրա մեջ կարագը բավական հաջողությամբ փոխարինվում է բուսական յուղով: Ստացված արդյունքը ոչ պակաս եթերային է, իսկ դրանց փխրունությունն էլ ավելի բարձր է:

Էկլերի դասական խմորը պատրաստվում է կարագով: Բայց մեր ժամանակներում «եթե կարող ես խնայել, ուրեմն պետք է» արտահայտությունն ավելի արդիական է, քան երբևէ:

Սրանով հեշտ է պատրաստել բլիթներ նախուտեստների և աղանդերների, էկլերների համար: Ցավոք, որ շատ տնային տնտեսուհիներ թխելու այս տեսակը չափազանց քմահաճ են համարում, նրանք վախենում են, որ խմորը չի բարձրանա: Բայց այս բաղադրատոմսի շնորհիվ նման խնդիր չի լինի:

Եփովի խմոր բուսական յուղով

Եփովի խմոր բուսական յուղով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ջուր 0,5 բաժակ

_Արևածաղկի ձեթ 0,5 բաժակ

_Աղ 1 պտղունց

_Ցորենի ալյուր 150 գ

_Ձու 3 հատ

Եփովի խմոր բուսական յուղով

Եփովի խմոր բուսական յուղով. Պատրաստման եղանակը

_Խառնել յուղն ու ջուրը հաստ պատերով կաթսայում: Աղ ավելացնել և կրակի վրա դնել: Երբ ջուրը եռա, մաս-մաս ավելացնել ալյուրը: Ակտիվորեն խառնել:

_Շարունակելով խմորը խառնել, կաթսան հանել կրակից: Ձվերը մեկ առ մեկ ներխառնել միատարր, առաձգական զանգվածի մեջ և լավ հարել:

_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով կամ սիլիկոնե թխելու գորգով: Օգտագործել հրուշակեղենի տոպրակ կամ թեյի գդալ՝ խմորը փոքր մասերով լցնելու համար:

_Թխել խմորները 200 աստիճանի տակ 25-30 րոպե: Պատրաստման ընթացքում մի բացեք վառարանի դուռը:

_Լցոնել սառեցված խմորը քաղցր կամ աղի միջուկով:

Եփովի խմոր բուսական յուղով

Պատրաստեք հաճույքով, կիսվեք բաղադրատոմսերով ձեր ընկերների հետ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն էկլերներ ձեթով

Խնդրում ենք Գնահատեք