Այսօր զատկի կուլիչ ենք պատրաստելու, Կրաֆին, Սիննաբոն, Չամիչով համեղություն․ Բոլորը մեկում համեղ, պարզ և տոնական այս քաղցրավենիքը ձեր սեղանի իսկական զարդը կլինի։
Կուլիչ Բաղադրիչներ
- Կաթ — 200 գր․
- Թթխմոր փոշիացված — 2 ճաշի գդ․ կամ 25 գր․
- Ձու — 3 հատ
- Շաքարավազ — 150 գր․
- Ձիթայուղ — 5 ճ․գդ
- Ալյուր — 500 գր․
- Աղ — 0,5 թ․ գդ․
- Սոդա — 0,5 թ․ գդ․Մ
Միջուկ
- Շաքարավազ — 50 գր․
- Դարչին — 0,5 թ․ գդ․
- Կակաո — 0,5 թ․ գդ․
- Ձիթայուղ — 4 ճ․գդ
Մեղրաջուր և սև քունջութ վրան շաղ տալու համար։
Պատրասման եղանակը քայլ առ քայլ
- Առաջին քայլը թթխմորի հարցը լուծելն է
- Պարտադիր սենյակային ջերմաստիճանի, կարելի է անգամ մի փոքր տաքացված կաթը լցնենք տարայի մեջ 200 գրամը բավարար է
- Վրան լցնում ենք 2 ճաշի գդալ չոր թթխմոր
- Դրոժի չոր թթխմորի որակից շատ բան է կախված, աշխատեք տուփով առնելու դեպքում անպայման նայել ժամկետներին
- Լավ խառնում ենք և դնում ենք կողքի սենյակային ջերմաստիճանում մոտ 15 րոպե, որպեսզի խմորման գործընթացները սկսվեն
- Երեք ձվից երկուսի միայն դեղնուցը կօգտագործենք, սպիտակուցներով կարելի է բեզե պատրաստել և կուլիչի վրա լցնել
- Հարենք ձուն մի փոքր
- Վրան ավելացնենք շաքարավազ 100-150 գրամ, չարաշահել պետք չէ
- Հարենք կրկին և վրան ավելացնենք 5 ճաշի գդալ բուսայուղ, կարող եք 100 գրամ կարագ ավելացնել կամ հալած յուղ, ձեր ցանկությամբ
- Հարենք մի լավ և սա էլ կողքի դնենք
- Հավաքենք փոշի բաղադրիչները
- Կօգտագործենք մոտավորապես 500 գրամ ալյուր, որի վրա կլցնենք կես թեյի գդալ աղ և կես թեյի գդալ սոդա
- Մաղենք պարտադիր, մեջտեղը փոսիկ անենք և լցնենք մեր նախապատրաստած բաղադրիչները
- Դրոժն արդեն խմորվել է բավականին, սա էլ ավելացնենք ձվի խառնած զանգվածին
- Հարենք հարիչով, առանց ձեռքերի օգնության դժվար գլուխ հանենք
- Այնպես որ ձեռքերով շարունակենք հունցելը, մինչև կստացվի փափուկ գունդ ձեռքերին չկպչող
- Կարելի էր ալյուրը ավելի քիչ նախատեսել և անմիջապես որպես հոսող փափուկ խմոր լցնել կուլիչների համար նախատեսված թղթե դույլիկների մեջ և հենց այդպես էլ թխել
- Բայց ես սիրում եմ առավել բարդ և հետաքրքիր տարբերակներ օգտագործել, ուստի ավելի համեղ և տոնական կուլիչ կստանանք
- Ափի մեջ ձիթայուղ լցնենք և պատերը պատենք ձիթայուղով, ինչպես նաև գունդը, որպեսզի բարձրանալուց չկպչի կողքերին
- Հարկավոր է խմորը մեկից մեկուկես ժամ թողնել, որ հանգստանա, պարտադիր փակենք բերանը կերակրի թաղանթով և կողքի դնենք
- Ի դեպ, որպեսզի կերակրի թաղանթը լսող և ենթարկվող լինի այն պահեք սառնարանում
- Այժմ միջուկը պատրաստենք
- 75 գրամ շաքարավազի վրա լցնենք կես թեյի գդալ կակոյի փոշի, կես թեյի գդալ դարչին
- Վրան ավելացնենք 100 գրամ չամիչ և 4 ճ․ գդ․ ձիթայուղ
- Խառնենք դնենք կողքի
- Վրան բեզե լցնելու փոխարեն այսօր մեղրաջուր կպատրաստենք մեկ գդալ մեղրին գոլ ջուր լցնենք, խառնենք և դնենք կողքի
- Խմորն արդեն հանգստացավ
- Սեղանն ալրոտենք և խմորը տեղափոխենք սեղանին, բաժանենք երկու մասի հավասար, մեկը գնդենք դնենք կողքի մյուսն արդեն սկսենք գրդնակել
- Լավ բացում ենք լավաշի նման որքան հնարավոր է բարակ և ընդարձակ
- Խորիզ միջուկի կեսը լցնենք այս մի գնդի մեջ տարածենք ողջ տարածքով
- Այժմ գլանաձև ոլորենք և ստանանք ահա այսպիսի գլանակ
- Կենտրոնում երկայնքով իհարեկ ոչ սկզբից, ուշադիր եղեք, երկայնքով կտրենք այս գլանակը
- Այսպես բացենք և հյուսքի պես զգուշությամբ, որպեսզի չամիչները չթափվեն հյուսենք մեկը մյուսի վրա
- Եզրում միացնենք իրար և կիսալուսին դարձնենք
- Կալկայապատ կլոր ջեռոցի տապակի մեջ տեղափոխենք այս առաջին կտորը և անցնենք երկրորդին
- Երկրորդ գունդը նույն սկզբունքով բացենք, խորիզի մնացորդը լցնենք, տարածենք, նույն կերպ ոլորենք գլանակաձև և կենտրոնից կտրենք
- Նույն կերպ հյուսենք, ավելի փոքր կիսալուսին դարձնելով փորձենք այն տեղավորել առաջին հյուսքի մեջ, միաձուլելով դրանք
- Այսպես ևս կես ժամ պետք է թողնենք խմորը հանգստանա, տեղավորվի, ուռչելով կպչի իրար
- Կես ժամ անց բուսայուղ քսենք կուլիչի վրան, կարելի է և ձվի դեղնուց, բայց այսպես ավելի թեթև կստացվի
- Ուղարկում ենք ջեռոց մոտ 30 րոպե թխվելու 140 աստիճանում
- Երբ լրիվ բարձրանա և բավարար չափով կարմրի ջեռոցի դուռը բաց մոտ հինգ րոպե էլ այդպես կթողնենք, հետո արդեն կհանենք ջեռոցից
- Այսպիսի շքեղություն, տոնական համեղություն ստացանք
- Վրան կարող եք շաքարի փոշի ցանել ընդամենը և վերջ, բայց մենք այսօր Զատկի համար հատուկ մեղրաջրով կցողենք
- Վրան էլ սև քունջութ շաղ կտանք
- Կհիանանք մի փոքր
- Արդեն կարող ենք կտրել, ցանկալի է թողնել սառչի մի փոքր
- Ահա տեսեք ինչ շերտավոր չամչաշերտ, քաղցր, համեղ, տոնական մի կուլիչ պատրաստեցինք այսօր
- Կուլիչի պատրաստման այս տարբերակը եկեղեցական գմբեթի է հիշեցնում, ինչն էլ Հարության տոնին շատ սազական է
- Իսկ Ամերիկայից մեզ հասած Սիննաբոն քաղցրավենիքը ճիշտ և ճիշտ այս կերպ է պատրաստվում
- Հուսով ձեր կողմից նույնպես կսիրվի այս թխվածքը
Զատկի Կուլիչ Կրաֆին Սիննաբոն Տեսանյութ
Դե ինչ, մեր Զատկի կուլիչ կամ Սիննաբոնը պատրաստ է, բարի ախորժակ։