Թխեք Զատկի տորթ չամիչով, եթե ուզում եք բոլորին գերազանցել: Ես ժամանակ չունեի խմորիչով խմորի համար, և ցանկություն չունեի սպանել ամբողջ օրը մեկ ուտեստ պատրաստելու համար:
Խոհարարական գրքերը թերթելիս ես հանդիպեցի մի հետաքրքիր բաղադրատոմսի: Այն ոչ միայն համեղ է, այլև աներևակայելի հեշտ և արագ պատրաստվող: Հիմա ես ամեն Զատկի տոնի կուրախացնեմ հյուրերին:
Զատկի տորթ չամիչով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ցորենի ալյուր 250 գ
_Շաքար 180 գ
_Չամիչ 200 գ
_Կարագ 350 գ
_Խտացրած կաթ 380 գ
_Ձու 2 հատ
_Թթվասեր 130 գ
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Կոնյակ 60 մլ
_Աղ 1 պտղունց
Զատկի տորթ չամիչով. Պատրաստման եղանակը
_Ձվերը մի պտղունց աղով հարեք հարիչով, մինչև փափկեն: Դրանց ավելացնել թթվասեր, 100 գ փափկեցրած կարագ և հասցնել հարթ վիճակի:
_Լվանալ չամիչը, քամել մաղով, լցնել ամանի մեջ, ավելացնել 30 մլ կոնյակ և մեկ ժամ թողնել:
_Խորը ամանի մեջ խառնել մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը: Դրանից հետո ավելացնել չամիչը կոնյակով և հեղուկ բաղադրիչներով:
_Խառնիչի ցածր արագությամբ հունցել խմոր, որը նման է կեքսի խմորի:
_Ջեռոցի կաղապարը յուղել, լցնել խմորը և ուղարկել նախապես 180 ° C տաքացրած ջեռոց:
_Որոշել տորթի պատրաստ լինելը ատամի փայտիկով: Եթե ծակելուց հետո այն մաքուր է մնում, ապա կարող եք տորթը հանել:
_Տորթը դուրս բերել ձևամանից և ամբողջովին սառեցնել:
_Կրեմ պատրաստելու համար 350 գ կարագ հարել եփած խտացրած կաթով և կակաոյի փոշիով:
_Կտրել տորթի շերտը մեջտեղից, ներքևի մասին քսել կրեմ և ծածկել մյուս կեսով:
_Վերևի մասն ու կողքերը քսել մնացած կրեմով: Զարդարել տորթը կոնֆետներով:
_Աղանդերը 6-8 ժամ թողնել սառնարանում, որպեսզի ներծծվի:
Տորթը մատուցել թեյի, սուրճի կամ ցանկացած զովացուցիչ ըմպելիքի հետ: Ցանկության դեպքում չամիչները կարող եք փոխարինել ցանկացած այլ չրերով և խմորին ավելացնել կակաո. Սա տորթը կդարձնի հնարավորինս շոկոլադե:
Զատկի տորթը չամիչով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կրաֆխն սինաբոն կուլիչ