Զատկի տորթ չամիչով. Գերող քաղցրավենիք

Զատկի տորթ չամիչով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Թխեք Զատկի տորթ չամիչով, եթե ուզում եք բոլորին գերազանցել: Ես ժամանակ չունեի խմորիչով խմորի համար, և ցանկություն չունեի սպանել ամբողջ օրը մեկ ուտեստ պատրաստելու համար:

Խոհարարական գրքերը թերթելիս ես հանդիպեցի մի հետաքրքիր բաղադրատոմսի: Այն ոչ միայն համեղ է, այլև աներևակայելի հեշտ և արագ պատրաստվող: Հիմա ես ամեն Զատկի տոնի կուրախացնեմ հյուրերին:

Զատկի տորթ չամիչով

Զատկի տորթ չամիչով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ցորենի ալյուր 250 գ

_Շաքար 180 գ

_Չամիչ 200 գ

_Կարագ 350 գ

_Խտացրած կաթ 380 գ

_Ձու 2 հատ

_Թթվասեր 130 գ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Կոնյակ 60 մլ

_Աղ 1 պտղունց

Զատկի տորթ չամիչով

Զատկի տորթ չամիչով

Զատկի տորթ չամիչով. Պատրաստման եղանակը

_Ձվերը մի պտղունց աղով հարեք հարիչով, մինչև փափկեն: Դրանց ավելացնել թթվասեր, 100 գ փափկեցրած կարագ և հասցնել հարթ վիճակի:

_Լվանալ չամիչը, քամել մաղով, լցնել ամանի մեջ, ավելացնել 30 մլ կոնյակ և մեկ ժամ թողնել:

_Խորը ամանի մեջ խառնել մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը: Դրանից հետո ավելացնել չամիչը կոնյակով և հեղուկ բաղադրիչներով:

_Խառնիչի ցածր արագությամբ հունցել խմոր, որը նման է կեքսի խմորի:

_Ջեռոցի կաղապարը յուղել, լցնել խմորը և ուղարկել նախապես 180 ° C տաքացրած ջեռոց:

_Որոշել տորթի պատրաստ լինելը ատամի փայտիկով: Եթե ծակելուց հետո այն մաքուր է մնում, ապա կարող եք տորթը հանել:

_Տորթը դուրս բերել ձևամանից և ամբողջովին սառեցնել:

_Կրեմ պատրաստելու համար 350 գ կարագ հարել եփած խտացրած կաթով և կակաոյի փոշիով:

_Կտրել տորթի շերտը մեջտեղից, ներքևի մասին քսել կրեմ և ծածկել մյուս կեսով:

_Վերևի մասն ու կողքերը քսել մնացած կրեմով: Զարդարել տորթը կոնֆետներով:

_Աղանդերը 6-8 ժամ թողնել սառնարանում, որպեսզի ներծծվի:

Զատկի տորթ չամիչով

Զատկի տորթ չամիչով

Տորթը մատուցել թեյի, սուրճի կամ ցանկացած զովացուցիչ ըմպելիքի հետ: Ցանկության դեպքում չամիչները կարող եք փոխարինել ցանկացած այլ չրերով և խմորին ավելացնել կակաո. Սա տորթը կդարձնի հնարավորինս շոկոլադե:

Զատկի տորթը չամիչով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կրաֆխն սինաբոն կուլիչ

 

Խնդրում ենք Գնահատեք