Ընկույզով գաթա՝ կեֆիրով շերտավոր խմորով
Կեֆիրով շերտավոր խմորի այս բաղադրատոմսը շատ մատչելի է, առաջարկում ենք այս տարբերակին նույնպես ծանոթանալ, հաստատ չեք փոշմանի:
Թխվածքի համն անհավանական է: Եվ որ ամենակարևորն է, որ այն պատրաստվում է շատ պարզ և համեղ:
Содержание
Ընկույզով գաթա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ալյուր 0,5 կգ
- Կարագ 250 գ
- Կեֆիր 3.2% յուղայնությամբ 250 մլ
- Փխրեցուցիչ 10 գ
- Աղ 1/3 թեյի գդալ
Միջուկի համար
- Շաքարավազ 150 գ
- Ալյուր 120 գ
- Կարագ 150 գ
- Վանիլային շաքար 1 թեյի գդալ
- Ընկույզ 150 գ
Ընկույզով գաթա. Պատրաստման եղանակը
- Խորը ամանի մեջ ալյուր լցնել, ապա դրա մեջ թաթախելով՝ կարագը քերել խոշոր քերիչով, ձեռքերով խառնել, ապա ավելացնել փխրեցուցիչ և աղ:
- Կենտրոնում փոքր փոսիկ անել և լցնել կեֆիրը:
- Խառնել զանգվածը, որ ստացվի փափուկ խմոր, ծածկել այն սննդի թաղանթով և 1 ժամ դնել սառնարանը:
- Միջուկի համար լցնել ալյուրը և շաքարավազը մեկ այլ ամանի մեջ, կրկին կարագը քերել խոշոր քերիչով:
- Ձեռքերով մի փոքր տրորել, ապա ավելացնել վանիլային շաքար:
- Խմորը հանել սառնարանից, բաժանել 5 հավասար մասերի, յուրաքանչյուր մասը գրտնակել, վրան ցանել միջուկը և ընկույզը՝ հերթականությամբ իրար վրա դասավորել խմորների շերտերն ու միջուկը
- Բոլոր կողմերից ծածկել վրայի շերտով:
- Վերջում զգուշորեն բաժանել փոքր կտորների, վրան ձվի դեղնուց քսել և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, ապա 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխել 40 րոպե:
- Թխվելուց հետո զարդարել շաքարի փոշիով:
Ընկույզով գաթան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Գավառի գաթա