Ընկույզով պասային թխվածք. Առանց ձվի, կաթի կամ կարագի պատրաստած թխվածքաբլիթները պահքի ընթացքում թեյի հիանալի լրացում են: Եվ ոչ միայն պահքի ժամանակ:
Օգտագործելով ցանկացած ընկույզ, ինչպես նաև (ըստ ցանկության) խնձոր կամ համեմունքներ, ինչպիսիք են վանիլինը, դարչինը, կիտրոնը կամ նարնջի կեղևը, այս թխած ապրանքները հատկապես համեղ են դարձնում: Իսկ պատրաստման պարզության շնորհիվ բաղադրատոմսը գրավում է առաջին տեղը:
Խմորը կպահանջի մթերքների նվազագույն փաթեթ, որն, անշուշտ, կարելի է գտնել ցանկացած խոհանոցում: Մի քանի րոպեում խառնում եք ամեն ինչ: Բացի այդ, խմորեղենը բավական արագ է թխվում: Բացի այդ, այս փխրուն ընկույզի թխվածքաբլիթներն ունեն երկար պահպանման ժամկետ, այնպես որ կարող եք վստահորեն թխել կրկնակի բաժին:
Քանի որ ալյուրի որակը տարբեր է լինում, պատրաստի արդյունքի քանակը կարող է տարբեր լինել:
Ընկույզով պասային թխվածք. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ցորենի ալյուր 200 գ
_Օսլա 70 գ
_Ջուր 100 մլ
_Արևածաղկի ձեթ 70 գ
_Շաքար 4-6 ճաշի գդալ
_Աղ 1 պտղունց
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Ընկույզ 100 գր
Ընկույզով պասային թխվածք. Պատրաստման եղանակը
_Մաղած ալյուրը խառնել օսլայի, փխրեցուցիչի, շաքարի կեսի (2-3 ճաշի գդալ) և մի պտղունց աղի հետ:
_Չոր խառնուրդի մեջ լցնել բուսական յուղ և ջուր: Հունցել փափուկ, առաձգական խմոր:
_Աշխատանքային մակերեսին ալյուր ցանել և խմորը գրտնակել մոտ 5 մմ հաստությամբ շերտով:
_Այժմ պատրաստեք միջուկը՝ ընկույզները մանրացնել բլենդերով և խառնել մնացած շաքարը (2-3 ճաշի գդալ):
_Լցնել միջուկը խմորի շերտի վրա, տարածել հավասար շերտով:
_Խմորից գլորել ռուլետ, այնուհետև կտրել տափօղակների նման:
_Ապագա թխվածքը տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
_Դնել նախապես 180 աստիճանի տաքացրած ջեռոցում: Թխել մոտ 20 րոպե:
Ընկույզով պասային թխվածքը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Շաքար լոխում առանց ձվի