Թարխունով, կիտրոնով և անանուխով թեյ. Ունիվերսալ ըմպելիք, որը ձմռանը կարող եք խմել տաքանալու, իսկ ամռանը` զովանալու համար:
Այս համեղ թեյը պատրաստում եմ թարխունով, կիտրոնով և անանուխով: Այն լավ է հագեցնում ծարավը, թարմացնում, ակտիվացնում և ուժ տալիս:
Դուք կարող եք խմել այն ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում: Թեյը չի կորցնում իր հատկությունները, սառը վիճակում: Հիմա կներկայացնենք, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել:
Թարխունով, կիտրոնով և անանուխով թեյ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Թարխուն — 1 փունջ
- Անանուխ — մի քանի տերև (թարմ կամ չոր)
- Կիտրոն — 1/2 հատ
- Թարմ կոճապղպեղ — 20 գ (արմատի մի փոքր կտոր)
- Ուրց — 5-6 ճյուղ
- Մեղր — 3 ճաշի գդալ
Թարխունով, կիտրոնով և անանուխով թեյ. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել կոճապղպեղի արմատը, կտրել այն փոքր խորանարդներով, դնում այն թեյնիկի ներքևի մասում:
- Կիտրոնը կտրել մեծ կտորներով, ավելացնել թեյնիկին: Վերցնել կես կիտրոն, քանի որ մի ամբողջ կիտրոնը թեյը շատ թթու է դարձնում:
- Լավ լվանալ թարխունը, տերևները կարելի է պոկել ճյուղերից, կամ թողնել ամբողջություն: Ձեռքով կտրել դրանց այնպես, որ եթերայուղերը և բույրը լցնեն թեյը:
- Անանուխը և ուրցը, եթե թարմ են, կտրեք մեծ կտորներով և լցնել թեյի այլ բաղադրիչների վրա: Եթե դրանք չորացրած են, ապա պարզապես մի ճաշի գդալ լցրեք թեյնիկի մեջ:
- Եռացնել ջուրը և լցնել թեյնիկը: Թող այն թրմվի 15-20 րոպե: Թեյը գեղեցիկ երանգ կստանում:
- Քամել թեյը թարխունից, կիտրոնից և անանուխից, լցնել թերմոսի մեջ, եթե նախատեսում եք այն վերցնել ձեզ հետ, ավելացնել 2−3 ճաշի գդալ մեղր: Եթե լցնում եք բաժակների մեջ, ապա պարզապես քամեք և լցրեք, և մեղրը ավելացրեք ըստ ճաշակի:
- Եթե ցանկանում եք թեյ մատուցել սառը, թողեք, որ սառչի, քամել, ավելացնել մեղրը` ըստ ճաշակի: Սա հիանալի խմիչք է ցանկացած սեզոնի համար: Ցուրտ ժամանակ` սա թեյ է, իսկ շոգին` հիանալի լիմոնադ:
Թարխունով, կիտրոնով և անանուխով թեյը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: