Թեթև տիրամիսու. Եթերային, չքնաղահամ աղանդեր, որը նուրբ է և շատ համեղ:
Այս աղանդերը սիրում են բոլորը, տիրամիսուն գրավել է իր հաստատուն տեղը համադամասերների նախընտրությունների ցանկում:
Տիրամիսու պատրաստելն այնքան էլ դժվար չէ, որքան կթվա, երբ առաջին անգամ են այն փորձում: Ամեն ինչ պատրաստվում է հեշտությամբ և պարզորեն, իսկ արդյունքը բոլոր տեսակի գովեստներից բարձր է:
Թեթև տիրամիսու. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Առանց շաքարավազի հարած սերուցք 150 գ
_Շաքարավազ 15 գ
_Ձվի դեղնուց 2 հատ
_Շաքար 30 գ
_Ջուր 10 գ
_Մասկարպոնե պանիր 250 գ
_Սուրճ 15 գ
_Շաքար 20 գ
_Գոլ ջուր 120 գ
_Թխվածքաբլիթներ 10 հատ
Թեթև տիրամիսու. Պատրաստման եղանակը
_Սկզբի համար խորը ամանի մեջ խառնել տաք ջուր, սուրճ և 20 գրամ շաքար: Խառնել ամեն ինչ մանրակրկիտ և թող սառչի:
_Հաջորդը, առանձին խորը ամանի մեջ, խառնել հարած սերուցքը և 15 գրամ շաքարավազը և հարել խառնիչով մինչև խիտ փրփուր ստացվի:
_Առանձին ամանի մեջ հարել 2 դեղնուց, դրան ավելացնել 30 գրամ շաքարավազ և լցնել մի քիչ ջուր:
_Խառնուրդը դնել ջրային բաղնիքի վրա, և ցածր արագությամբ անընդհատ խառնել այնքան, մինչև խառնուրդը մածուցիկ դառնա: Թող սառչի:
_Վերցնել խորը ափսե, ավելացնել մասկարպոնե պանիրը և թեթևակի հարել բահիկով, այնուհետև լցնել ձվի խառնուրդը դրա մեջ, և կրկին զգուշորեն խառնել: Այնուհետև ավելացնել հարած սերուցքը և թեթև խառնել:
_Վերցնել թխվածքաբլիթները թաթախել դրանք սուրճով խառնուրդի մեջ և շարել դրանք աղանդերի պատրաստման համար նախատեսված ամանի հատակին:
_Կրեմով ծածկել դրանք, ապա կրկին շարել բլիթների մի շերտ, կրկին քսել կրեմի մի շերտ, հավասարեցնել այն և թողնել սառնարանում 3-4 ժամ: Դրանից հետո հանել և վերևում ցանել կակաոյի փոշի:
Թեթև տիրամիսուն պատրաստ է: Կրեմի շնորհիվ այն նուրբ է, բուրավետ և թեթև: Ստացվում է ավելի լավ, քան ցանկացած ռեստորանում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ աղանդեր