Եկեք պատրաստենք թեթև փքաբլիթներ տապակի մեջ: Արդյունքն աներևակայելի համեղ, անուշաբույր և գերող քաղցրություն է:
Բաղադրատոմսը պարզապես համի պայթյուն է, այնքան համեղ է ստացվում, անպայման փորձեք պատրաստել այն: Ստացվում են համեղ, անուշաբույր, հյութալի և գեղեցիկ Թեթև Փքաբլիթներ: Մի փոքր ժամանակ ծախսեք և ձեր սեղանի վրա կլինեն համեղ Թեթև Փքաբլիթներ:
Թեթև Փքաբլիթներ տապակի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմորի համար
_Տաք կաթ 200 մլ
_Կենդանի խմորիչ 20 գ կամ չոր` 7 գ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Ալյուր 400 գ
_Ձու 1 հատ
_Կարագ 40 գ
Տապակում
_Բուսական յուղ
_Շաքար` վրան ցանելու համար
Թեթև Փքաբլիթներ տապակի մեջ. Պատրաստման եղանակը
_Լցնել տաք կաթը խորը ամանի մեջ, ավելացնել խմորիչը, ավելացնել շաքարը: Մի փոքր խառնել:
_Այնուհետև ավելացնել ալյուրը, կոտրել ձվերը և ավելացնել աղ, կարագ: Ձեռքով հունցել փափուկ խմորը, թողնել այն կափարիչի տակ 45 րոպե:
_Այնուհետև խմորը հանել և բաժանել 12 հավասար մասի և յուրաքանչյուր մասից ձևավորել գնդիկներ: Ծածկել դրանք սրբիչով և թող հանգստանան:
_Այժմ յուրաքանչյուր գնդիկից երկարավուն երշիկ ոլորել և այն իր հերթին հյուսքի նման ձևավորել: Թող մնա 20 րոպե:
_Այժմ լցնել բուսական յուղը տապակի մեջ, թող տաքանա և դրա մեջ գցել խմորները: Տապակել երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույն դառնան:
Պատրաստվելուց հետո Թեթև Փքաբլիթների վրա շաքարավազ շաղ տալ:
Թեթև Փքաբլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: