Թթվասերով բլիթներ. Նրբահամ պոնչիկներ, որոնք ուղղակի հալվում են բերանում
Եթե սիրում եք տնական շոռակարկանդակներ, առաջարկում ենք լրացնել ձեր խոհարարական գիրքն այս քնքուշ բլիթների բաղադրատոմով: Փափուկ, նուրբ, խիտ յուղալի միջուկով. Պարզապես անհնար է պոկվել դրանցից:
Թթվասերով այս բուլկիները տունը կլցնեն կախարդական բույրով: Բաղադրատոմսում ձու չկա ՝ ոչ լցոնման, ոչ խմորի մեջ: Խմորեղենը շատ քաղցր չէ, այնպես որ, եթե ավելի քաղցր եք սիրում, մի փոքր ավելացրեք շաքարավազի քանակը: Եվ եթե եգիպտացորենի օսլա չունեք, կարող եք կարտոֆիլի օսլա վերցնել, բայց 2 անգամ պակաս: Այս բուլկիների կալորիականությունը 100 գրամում 281 կկալ է:
Թթվասերով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Շաքարավազ 115 գ
- Չոր խմորիչ 1 թեյի գդալ
- Ձու 2 հատ
- Ցորենի ալյուր 425 գ
- Կաթ 225 մլ
- Կարագ 45 գ
- Եգիպտացորենի օսլա 1 թեյի գդալ
- Թթվասեր 200 գ
- Վանիլային էքստրակտ՝ ըստ ճաշակի
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Թթվասերով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Թեթև տաքացրած կաթը խառնել 3 ճաշի գդալ շաքարավազի և խմորիչի հետ: Թողնել 5-10 րոպե:
- Խառնել սենյակային ջերմաստիճանի կարագը: Փոքր բաժիններով ալյուրը և քառորդ թեյի գդալ աղը ամանի մեջ մաղել: Հունցել առաձգական հարթ խմոր:
- Ծածկել խոնավ սրբիչով և թողնել տաք տեղում, որպեսզի բարձրանա: Երբ խմորը կրկնակի չափի դառնա, հունցել և բաժանել 8 հավասար կտորների:
- Յուրաքանչյուր կտորը գնդել և մի փոքր հարթեցնել:
- Ալյուր ցանել աշխատանքային մակերեսի վրա և դնել խմորի գնդերը: Ծածկել դրանք մի փոքր խոնավ սրբիչով և թողնել 35-40 րոպե:
- Եկեք անցնենք կրեմին: 30% յուղայնությամբ թթվասերը լավ խառնել 2 ճաշի գդալ շաքարի, մի կաթիլ վանիլի էքստրակտի և օսլայի հետ:
- Խմորի յուրաքանչյուր կտորի կենտրոնում բաժակի տակի մասով փոսիկ անել:
- Հարել ձվերը և խմորի եզրերին քսել այն:
- Բլիթների փոսիկների մեջ հավասարաչափ տարածել մի ճաշի գդալ կրեմ:
- Ջեռոցը տաքացնել 220 աստիճանով, բուլկիները դնել տապակի վրա և թխել 20 րոպե:
Եվ եթե չեք ցանկանում սպասել խմորի հասունացմանը, ապա պատրաստեք այս թխվածքն առանց խմորիչի:
Թթվասերով բլիթները պատրաստ են:
Բարի ախործակ:
Տեսանյութ
Մանր պոնչիկներ