Թթվասերով բուլկիներ. Այս համեղ բլիթներն ունեն մանկության համ

Թթվասերով բուլկիներ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Թթվասերով բուլկիների այս հին բաղադրատոմսը շրջանառվել է մայրիկիս ընկերների շրջանում`1970-80-ականներին: Երբ ես փոքր էի, սրա հավեսն արդեն անցել էր, և նա շատ ավելի հազվադեպ էր դրանք թխում: Մայրիկս անցավ Նապոլեոնին և Շարլոտին, և ոչ ոք չբողոքեց:

Բայց հիշողություններս ինձ վերջերս տարան դեպի մանկություն, և ես նույնպես ցանկացա պատրաստել այս բուլկիներն իմ ընտանիքի համար: Դրանք ստացվում են փայլուն, փխրուն կեղևով և շատ նուրբ միջուկով: Բացի այդ, թթվասերով խմորիչով խմորով այս թեթև և փափուկ բլիթներն աներևակայելի հեշտ են պատրաստվում: Դրանք մեծ ջանքեր չեն պահանջում, բայց, ստացվում են հեքիաթային համով: Ի դեպ, դրանք կարող են հիանալի այլընտրանք լինել հացի կամ բուտերբրոդների տոստերի համար: Այնպես որ, առանց ձգձգելու կիսում եմ բաղադրատոմսը:

Թթվասերով բուլկիներ

Թթվասերով բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Խմորիչ 12 գ

_Շաքարավազ 6 ճաշի գդալ

_Ջուր 140 մլ

_Թթվասեր 100 մլ

_Կարագ 75 գ

_Ձու 1 հատ

_Աղ 0.5 թեյի գդալ

_Վանիլին 2 գ

_Ցորենի ալյուր 450 գ

_Ձվի դեղնուց 1 հատ

Թթվասերով բուլկիներ

Թթվասերով բուլկիներ

Թթվասերով բուլկիներ

Թթվասերով բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը

_Խմորիչը տրորել մի գդալ շաքարով և թող մնա մի քանի րոպե:

_Ավելացնել մնացած շաքարավազը, ձուն, թթվասերի հետ խառնված տաք ջուրը, հալված կարագը և վանիլինը, լավ խառնել ամեն ինչ:

_Ավելացնել ալյուր և աղ, կրկին խառնել:

_Դրանից հետո մասերով ավելացնել մնացած ալյուրը և խմորը հունցել: Ճիշտ պատրաստված խմորը պետք է հավաքվի գնդաձև: Թողեք խմորը տաք տեղում երկու ժամ: Այն պետք է կրկնակի չափի ծավալի գա:

_Պատրաստի խմորը բաժանել 8 մասի և գրտնակել տափակ բլիթներ մինչև 1 սմ հաստությամբ:

_Թող բուլկիները մնան կես ժամ: Դրանից հետո հյութի ձողիկով ծակել անցքերը:

_Դնել բուլկիները ջեռոցի տապակի վրա, որը ծածկված է յուղաթղթով:

_Խառնել ձվի դեղնուցը մի թեյի գդալ թթվասերով և խոզանակով քսել խառնուրդը բլիթների վրա: Սրա շնորհիվ բուլկիների մակերեսը կլինի գեղեցիկ ու փայլուն:

_Թխել 180 աստիճանով, մինչև որ կարմրի՝ մոտ 20 րոպե:

Թթվասերով բուլկիներ

Այս համեղ բուլկիները հիանալի լրացում են ցանկացած կերակուրի համար: Կաթով կամ մածունով դրանք պարզապես անհամեմատելի են: Վերհիշեք մանկության կախարդական համը: Թխեք, չեք փոշմանի:

Թթվասերով բուլկիները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Կարկանդակ ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք