Թթվասերով բուլկիների այս հին բաղադրատոմսը շրջանառվել է մայրիկիս ընկերների շրջանում`1970-80-ականներին: Երբ ես փոքր էի, սրա հավեսն արդեն անցել էր, և նա շատ ավելի հազվադեպ էր դրանք թխում: Մայրիկս անցավ Նապոլեոնին և Շարլոտին, և ոչ ոք չբողոքեց:
Բայց հիշողություններս ինձ վերջերս տարան դեպի մանկություն, և ես նույնպես ցանկացա պատրաստել այս բուլկիներն իմ ընտանիքի համար: Դրանք ստացվում են փայլուն, փխրուն կեղևով և շատ նուրբ միջուկով: Բացի այդ, թթվասերով խմորիչով խմորով այս թեթև և փափուկ բլիթներն աներևակայելի հեշտ են պատրաստվում: Դրանք մեծ ջանքեր չեն պահանջում, բայց, ստացվում են հեքիաթային համով: Ի դեպ, դրանք կարող են հիանալի այլընտրանք լինել հացի կամ բուտերբրոդների տոստերի համար: Այնպես որ, առանց ձգձգելու կիսում եմ բաղադրատոմսը:
Թթվասերով բուլկիներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խմորիչ 12 գ
_Շաքարավազ 6 ճաշի գդալ
_Ջուր 140 մլ
_Թթվասեր 100 մլ
_Կարագ 75 գ
_Ձու 1 հատ
_Աղ 0.5 թեյի գդալ
_Վանիլին 2 գ
_Ցորենի ալյուր 450 գ
_Ձվի դեղնուց 1 հատ
Թթվասերով բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_Խմորիչը տրորել մի գդալ շաքարով և թող մնա մի քանի րոպե:
_Ավելացնել մնացած շաքարավազը, ձուն, թթվասերի հետ խառնված տաք ջուրը, հալված կարագը և վանիլինը, լավ խառնել ամեն ինչ:
_Ավելացնել ալյուր և աղ, կրկին խառնել:
_Դրանից հետո մասերով ավելացնել մնացած ալյուրը և խմորը հունցել: Ճիշտ պատրաստված խմորը պետք է հավաքվի գնդաձև: Թողեք խմորը տաք տեղում երկու ժամ: Այն պետք է կրկնակի չափի ծավալի գա:
_Պատրաստի խմորը բաժանել 8 մասի և գրտնակել տափակ բլիթներ մինչև 1 սմ հաստությամբ:
_Թող բուլկիները մնան կես ժամ: Դրանից հետո հյութի ձողիկով ծակել անցքերը:
_Դնել բուլկիները ջեռոցի տապակի վրա, որը ծածկված է յուղաթղթով:
_Խառնել ձվի դեղնուցը մի թեյի գդալ թթվասերով և խոզանակով քսել խառնուրդը բլիթների վրա: Սրա շնորհիվ բուլկիների մակերեսը կլինի գեղեցիկ ու փայլուն:
_Թխել 180 աստիճանով, մինչև որ կարմրի՝ մոտ 20 րոպե:
Այս համեղ բուլկիները հիանալի լրացում են ցանկացած կերակուրի համար: Կաթով կամ մածունով դրանք պարզապես անհամեմատելի են: Վերհիշեք մանկության կախարդական համը: Թխեք, չեք փոշմանի:
Թթվասերով բուլկիները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կարկանդակ ջեռոցում