Թթվասերով կորժիկներ. Դպրոցական տարիների հիշողություններ արթնացնող համեղ ու փխրուն թխվածքաբլիթներ

Թթվասերով կորժիկներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Հավանաբար հիշում եք, որ դպրոցի բուֆետում Թթվասերով կորժիկներ կային, եթե ​​դպրոց եք գնացել մոտ 1980-1990 թվականներին։ Դրանցում ոչ մի յուրահատուկ բան չկար, սովորական ու պարզ խմորեղեն էր։ Բայց, դրանք հետք թողեցին այդ սերունդների սրտերում:

Որպես կանոն, խմորեղենը պատրաստում էին թթվասերով խմորից՝ չամիչի ավելացումով։ Շատ տարբեր թխվածքաբլիթներ տորթեր կային, որոնք ներառում էին շոկոլադ և մրգեր։ Սակայն դպրոցներում չամիչով թխվածքաբլիթներն ամենահայտնին էին:

Այժմ դպրոցական ճաշարաններում նման թխվածքաբլիթներ գտնելը գրեթե անհնար է։ Եկեք տանը պատրաստենք այս համեղ խմորեղենն անցյալից։

Թթվասերով կորժիկներ

Թթվասերով կորժիկներ. Բաղադրիչները

_ ալյուր — 330 գ

_ չամիչ — 100 գ

_ շաքարավազ — 80 գ

_ վանիլային շաքար — 8 գ

_ կարագ — 100 գ

_ փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ

_ թթվասեր — 100 գ

_ հավի ձու — 1 հատ

Թթվասերով կորժիկներ

Թթվասերով կորժիկներ. Պատրաստման եղանակը

_Ալյուրը խառնել վանիլային և սովորական շաքարի, փխրեցուցիչի հետ, խառնում ենք սորուն բաղադրիչները։

_ Կարագը մանր կտրատել, լցնել ալյուրի վրա։ Կարագը ձեռքերով տրորել ալյուրի հետ՝ փշրանքներ ստեղծել։

_ Ձուն կոտրել կարագի փշրանքների մեջ, ավելացնել թթվասերը, խառնել բաղադրիչները։

_ Լվացված և չորացրած չամիչը միացնում ենք խմորին։

_ Ձեռքով հունցել չկպչող խմոր, ծածկել թաղանթով և 60 րոպեով դնել սառնարանը։

_ Պատրաստի խմորը գրտնակել 8 մմ հաստությամբ շերտով։

_ Բաժակով կամ ձևով խմորի շերտից կտրել թխվածքաբլիթներ։

_ Կտրատված բլիթները տեղափոխել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։

_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, թխել 20 րոպե։

Թթվասերով կորժիկներ

Պատրաստի բլիթների վրա կարելի է ցանել շաքարի փոշի։ Բացի չամիչից, խմորի մեջ կարող են ավելացնել այլ մթերքներ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Արագ պեչենիներ

Խնդրում ենք Գնահատեք