Համեղ և փափուկ թթվասերով նրբաբլիթ պատրաստելն առանձնապես դժվար չէ, գլխավորը տեխնիկան մշակելն է։
Այս բլիթները համարվում են ունիվերսալ, քանի որ խմորին կարելի է ավելացնել տարբեր ֆերմենտացված կաթնամթերք։ Օրինակ, թթվասերով այս բլիթները շատ նուրբ են ստացվում:
Թթվասերով նրբաբլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ հավի ձու — 2 հատ
_ ալյուր — 250 գ
_ շաքար — 50 գ
_ փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
_ թթվասեր — 80 գ
_ աղ — 1 պտղունց
_ բուսական յուղ — 3 ճաշի գդալ
Թթվասերով նրբաբլիթ. Պատրաստման եղանակը
_ Ձվերը կոտրել ամանի մեջ և խառնել շաքարավազի հետ, մինչև այն ամբողջությամբ լուծվի։
_ Քաղցր ձվի զանգվածին ավելացնել թթվասերն ու բուսական յուղը, շարունակել հարել մինչև համասեռ խտության ստացվի։
_ Ալյուրն ու փխրեցուցիչը լցնել թթվասերի և ձվի զանգվածի մեջ, խմորը շաղախել բահիկով։ խառնելու ընթացքում զանգվածին աղ անել։
_ Խմորը ձեռքերով հունցելուց հետո գնդիկ ձևավորել և գրտնակել 3 մմ հաստությամբ։ Շերտից բաժակով շրջանակներ կտրել։
_ Տապակել ապագա նրբաբլիթները փոքր քանակությամբ արևածաղկի ձեթի մեջ միջին կրակի վրա: Պետք է ստացվեն ախորժելի կարմրած բլիթներ:
_ Դրա համար պետք է տապակել մոտավորապես 3-5 րոպե ամեն կողմից:
_ Ուշադիր եղեք տապակելիս, ի դեպ, եփելու ընթացքում խմորը կբարձրանա։
Մատուցելուց առաջ թողեք, որ նրբաբլիթները մի փոքր սառչեն, դրեք թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար։ Խորհուրդ ենք տալիս շաքարի փոշի ցանել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Փքուն ալադի կեֆիրով