Պարզ և արագ բաղադրատոմսով կարող ենք պատրաստել թխվածքաբլիթներ խնձորով, որոնք կարելի է մատուցել թեկուզ ամեն օր:
Թխվածքաբլիթները փափուկ են, հյութալի խնձորի կտորներով: Երեխաները պարզապես սիրում են այն:
Փափուկ թխվածքաբլիթներ խնձորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Խնձոր 2 հատ
_Ձու 2 հատ
_Շաքարավազ 100 գ
_Կարագ (փափուկ) 100 գ + տապակի վրա քսելու համար
_Ալյուր 280 գ + տապակի վրա շաղ տալու համար
_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_Վանիլային շաքար 1 թեյի գդալ
_Աղ 1 պտղունց
_Շաքարի փոշի՝ ըստ ճաշակի
Ապրանքներն ամենապարզն են, հաստատ յուրաքանչյուր խոհանոցում կան:
Փափուկ թխվածքաբլիթներ խնձորով. Պատրաստման եղանակը
_Կարագը պետք է փափուկ լինի:
_Թեթև հարել ձվերը աղով: Այնուհետև շարունակելով հարել՝ ավելացնել սովորական և վանիլային շաքար:
_Ավելացնել փափկեցված կարագ և մի քիչ էլ հարել:
_Շաքարավազը լուծվելուց հետո, ավելացնել փխրեցուցիչի հետ խառնած ալյուրի մի մասը: Լավ խառնել հարիչով:
_Կտրեք խնձորները փոքր խորանարդներով և խառնել խմորին: Այժմ կարող եք ավելացնել մնացած ալյուրը և ամեն ինչ խառնել թիակով:
_Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:
_Յուղել ջեռոցի տապակը կարագով և ցանել ալյուր:
_Խմորը լցնել պատրաստված տապակի վրա իրարից մեծ հեռավորության վրա, ճաշի գդալով:
_Փափուկ բլիթները պետք է թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-12 րոպե (կենտրոնացեք ձեր վառարանի վրա):
Պատրաստի բլիթների վրա տաք վիճակում շաղ տալ շաքարի փոշի:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Արագ պեսոչնի պեչենի