Պատրաստեք թխվածքաբլիթներ կեֆիրով, եթե ցանկանում եք ինչ-որ քաղցր բան, իսկ ժամանակ չունեք, մի անհանգստացեք: Այս պարզ բաղադրատոմսը ձեզ կօգնի: Մենք առաջարկում ենք կեֆիրով տնական թխվածքաբլիթներ թխել, որոնց պատրաստման համար կպահանջվի առավելագույնը 20 րոպե:
Բացի այդ, այս թխվածքի համար պահանջվում են նվազագույն և մատչելի մթերքներ: Նախ՝ կեֆիր, որը կարելի է փոխարինել սովորական մածունով: Երկրորդ, ձեզ հարկավոր են սովորական բաղադրիչներ՝ ձու, շաքար և ալյուր: Իսկ սոդայի ավելացման շնորհիվ կեֆիրով թխվածքաբլիթները կուռչեն և կստանան եթերային կառուցվածք:
Թխվածքաբլիթներ կեֆիրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կեֆիր կամ մածուն 0,5 բաժակ
_Ձու 1 հատ
_Շաքարավազ 2 բաժակ
_Սոդա 0,5 թեյի գդալ
_Ցորենի ալյուր 1,5 բաժակ
Թխվածքաբլիթներ կեֆիրով. Պատրաստման եղանակը
_Ամանի մեջ ձուն հարել շաքարավազի և կեֆիրի հետ միասին, մինչև համասեռ դառնա: Ապա ավելացնել խմորի սոդան:
_Ավելացնել ալյուրը և շարունակելով խառնել: Խմորը պետք է մի փոքր ջրիկ լինի:
_Թավան ձեթով յուղել և խմորը գդալով լցնել փոքր հեռավորության վրա, որպեսզի թխվելու ընթացքում դրանք չկպչեն իրար:
_Թխել թխվածքաբլիթները 10-15 րոպե 190 աստիճանով:
Պատրաստի կեֆիով բլիթները մատուցելուց առաջ պետք է սառչեն: Վայելեք թեյի կամ սուրճի կատարյալ հաճույք:
Թխվածքաբլիթները կեֆիրով պատրաստ են:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ բիսկվիթ թթվասերով