Թխվածքաբլիթ Եգիպտացորեն. Պարզ և փխրուն խմորեղեն թեյի համար
Եկեք պատրաստենք պարզ, փխրուն թխվածքաբլիթ: Բաղադրատոմսը շատ պարզ է: Թխվածքաբլիթները պատաստվում են մատչելի մթերքներից, համեղ են և օրիգինալ: Դա բավականին պինդ է ստացվում: Ոչ, կոշտ, բայց բավականին ամուր, քանի որ այն պարունակում է բավականաչափ մեծ քանակությամբ ձվի զանգված, դրա շնորհիվ է, որ մակերեսին հստակ պատկեր ստանալ հնարավոր է:
Վանիլի համը նուրբ է: Եգիպտացորենի ալյուրի համն արտահայտվում է, բայց, եթե չեք սիրում այդ համը, կամ ձեռքի տակ չունեք, կարող եք վերցնել սովորական ցորենի ալյուր: Դուք նույնիսկ կարող եք բացառել վանիլինը, այդ դեպքում թխվածքաբլիթը կստացվի ավելի հասարակ ու պարզ համով:
Содержание
Թխվածքաբլիթ Եգիպտացորեն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Եգիպտացորենի ալյուր — 150 գ
- Ցորենի ալյուր — 100 գ
- Փխրեցուցիչ — 5 գ
- Շաքարավազ — 80 գ
- Վանիլային շաքար — 4 գ
- Աղ — պտղունց
- Բուսական յուղ (առանց հոտի) — 80 մլ
- Կաթ (ջուր) — 40 մլ
- Ձու — 1 հատ
Թխվածքաբլիթ Եգիպտացորեն. Պատրաստման եղանակը
- Կոտրել ձուն ամանի մեջ: Ավելացնել շաքար, վանիլային շաքար, մի պտղունց աղ, կաթ կամ ջուր (սա գործնականում չի ազդի արդյունքի վրա, այստեղ ջուր է օգտագործվել) և բուսական յուղ: Խառնել և թողնել մի քանի րոպե, որպեսզի շաքարը հալվի:
- Հետո ավելացնել եգիպտացորենի ալյուրը, ցորենի ալյուրը և փխրեցուցիչը, խմորը հունցել: Պատրաստի վիճակում ստացվում է փափուկ, ենթարկվող, մի քիչ ձեռքերին կպչող խմոր:
- Խմորից պոկել փոքր կտորներ և գլորել դրանք ընկույզի չափ գնդիկների նման: Այս մթերքներից 34 գնդիկ ստացվեց:
- Գնդիկները գլորելով ձևավորել մոտ 5 սանտիմետր երկարությամբ գլանակներ:
- Յուրաքանչյուր երկարավուն խմորի վրա երկու ուղղությամբ հատումների շարք անել, մոտ մեկուկես միլիմետր խորությամբ, միմյանց հանդեպ 90 աստիճանով:
- Ձևավորվում են խորանարդիկներ՝ խորհրդանշելով եգիպտացորենի հատիկները:
- Խմորըի կտորները շարել ջեռոցի տապակի վրա և դնել դրանք միջին մակարդակում, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Եփել մոտ 15 րոպե:
Թխվածքաբլիթ Եգիպտացորենը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ