Թխվածքաբլիթ Ձու. Այս խմորեղենը շատ հեշտ է պատրաստել, այնպես որ կարող եք թխել նույնիսկ երեխաների հետ:
Բայց բաղադրատոմսի պարզությունը ոչ մի կերպ չի ազդում համի վրա: Կրեմով անուշաբույր լցոնումը հիանալի կերպով լրացնում է փխրուն խմորը: Փորձեք!
Թխվածքաբլիթ Ձու. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթ 500 մլ
_Ցորենի ալյուր 300 գ
_Շաքար 240 գ
_Կարագ 150 գ
_Ձվի դեղնուց 4 հատ
_Եգիպտացորենի օսլա 50 գ
_Ձու 1 հատ
_Վանիլ 1 հատ
_Կիտրոնի կեղև ՝ ըստ ճաշակի
Թխվածքաբլիթ Ձու. Պատրաստման եղանակը
_Փոքր կտորներով կտրատված կարագը, շաքարի կեսը և քերած կիտրոնի կեղևը լցնել ամանի մեջ:
_Խառնել փայտե գդալով կամ խառնիչով, մինչև որ հարթ դառնա: Ավելացնել ձուն և մանրակրկիտ խառնել:
_Դրանից հետո ավելացնել ալյուրը և հունցել փափուկ խմոր: Այն փաթեթավորեք պլաստիկե ծածկոցով և դրեք սառնարանը 30 րոպե:
_Այդ ընթացքում կաթը լցրեք կաթսայի մեջ և մեջը գցել կտրված վանիլային պատիճը:
_Կաթը տաքացնել թույլ կրակի վրա: Ձվի դեղնուցները մնացած շաքարով հարել ամանի մեջ, ավելացնել եգիպտացորենի օսլան և լավ խառնել, որպեսզի ստացվի հարթ կրեմ:
_Կաթից հանել վանիլային պատիճը և խառնուրդը դանդաղ լցնել կաթսայի մեջ: Կրեմը եփել շատ թույլ կրակի վրա, անընդհատ խառնելով, մինչև որ թանձրանա:
_Պատրաստի կրեմը լցնել ամանի մեջ և ծածկել սննդային թաղանթով: Թողնել, որ կրեմն ամբողջովին սառչի:
_Վերցնել սառած խմորը, ձեռքերով փափկացնել և գրտնակել այն ալյուր ցանած աշխատանքային մակերեսի վրա:
_Խմորը կտրել շուրջ 5 սմ տրամագծով շրջանակների: Պետք է լինեն զույգ քանակությամբ կտորներ:
_Մատների ծայրերով խմորին ձվի տեսք տվեք: Թխվածքաբլիթների մի կեսի կենտրոնում փոքր կլոր անցքեր արեք: Դա անելու համար կարող եք օգտագործել պլաստմասե շշի կափարիչ:
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, վրան շարել խմորի կտորները:
_Թխել թխվածքաբլիթները մոտ 12 րոպե 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Հանել խմորը վառարանից և թող ամբողջովին սառչի:
_Կրեմը տարածել ամբողջական թխվածքաբլիթի վրա, վրան դնել անցքով թխվածքաբլիթը և վրան ցանել շաքարի փոշի:
Թխվածքաբլիթ Ձուն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ