Թխվածք Լակոմկա. Խտացրած կաթով համեղ խմորեղեն
Նուրբ, եթերային, խտացրած կաթով այս խմորեղենը գրավում է իր գրավիչ տեսքով: Իզուր չէ, որ այն կոչվում է Լակոմկա, քանի որ անհնար է դիմակայել այս գայթակղությանը: Հատկապես, եթե սիրում եք խտացրած կաթ և հասարակ տնական քաղցրավենիք:
Թխվածք Լակոմկա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 300 գ
- Խտացրած կաթ 320 մլ
- Կարագ 200 գ
- Շաքար 260 գ
- Ձու 3 հատ
- Փխրեցուցիչ 2 թեյի գդալ
- Թթվասեր 500 գ
Թխվածք Լակոմկա. Պատրաստման եղանակը
- 3 ձուն 60 գ շաքարավազով հարիչով հարել մինչ փրփրելը:
- Ձվի զանգվածի մեջ լցնել 320 գ խտացրած կաթ, շարունակել հարել խառնուրդը:
- 200 գ կարագ հալեցնել գոլորշու վրա: Դրանից հետո աստիճանաբար կարագը լցնել ձվի խառնուրդին և ևս մեկ րոպե հարել:
- 300 գ ալյուրը մաղել 2 թեյի գդալ փխրեցուցիչով: աստիճանաբար ալյուրը ավելացնել ձվի զանգվածին չդադարելով հարել:
- Խմորը պետք է լինի թանձր թթվասերի նման:
- Յուղաթղթով ծածկել ջեռոցի տապակը: Այժմ խմորը լցնել և հավասարաչափ տարածել ամբողջ մակերեսին:
- Թխել խմորի շերտը 20-25 րոպե՝ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Հեռացնել յուղաթուղթը պատրաստի շերտից: Փոքր բաժակով շրջանակներ կտրատել խմորից:
- Շերտի մնացած մասը փշրել և լցնել առանձին ամանի մեջ: Փոքր ամանի մեջ հարել 500 գ թթվասերը 200 գ շաքարավազի հետ:
- Թխվածքաբլիթի կլոր մասերին թթվասերային կրեմը քսել, և վրան ցանել փշրանքներ:
- Նույնն անել մնացած շրջանակների հետ: Ստացվում է մոտ 10 փոքրիկ խմորեղեն:
Կարող եք փորձարկումներ անել, և խմորեղենի կեսերի միջև բանանի կտորներ ավելացնել, իսկ վերևում շաղ տալ կոկոսի փաթիլներ:
Թխվածք Լակոմկան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տիրամիսու