Թռչնի կաթ կոնֆետներ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Պատրաստեք ամենանուրբ սուֆլեն ձեր ձեռքով
Խանութներում վաճառվող քաղցրավենիքներիս ես ստիպված եղա հրաժարվել պատահաբար: Մի անգամ ես որոշեցի իմ գործընկերներիս հյուրասիրել քաղցրավենիքներով:
Թռչնի կաթ առա մատչելի գնով, առանց որակին նայելու: Կոնֆետները ոչ միայն կոշտ ու անհամ էին, այլև տարօրինակ երանգ ունեին: Այդ ժամանակից ի վեր միանգամից անցա տնական աղանդերների:
Հիշում եմ, որ տարիներ առաջ այս անվամբ տորթը և սուֆլեն համարվում էին ամենատարածված տնական աղանդերը: Ժամանակի ընթացքում ճաշակները փոխվում են, նորաձևությունն անցնում է, բայց «Թռչնի կաթ» քաղցրավենիքները առաջատար են մնում: Ես փորձում եմ դրանք հնարավորինս հաճախ պատրաստել և խորհուրդ եմ տալիս:
Թռչնի կաթ կոնֆետներ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Խտացրած կաթ 75 գ
- Կարագ 100 գ
- Ձվի սպիտակուց 5 հատ
- Շաքարավազ 250 գ
- Ջուր 130 մլ
- Ագար-ագար 10 գ
- Սև շոկոլադ 150 գ
- Կիտրոնաթթու 1 պտղունց
Թռչնի կաթ կոնֆետներ ըստ ԳՕՍՏ-ի. Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստեք ձեր բաղադրիչները: Կարագը և խտացրած կաթը պետք է լինեն սենյակային ջերմաստիճանում, իսկ ձվերը պետք է սառչեն: Կաթսայի մեջ սառը ջուր լցրեք ագար-ագարի վրա:
- Դնել խառնուրդը մարմանդ կրակի վրա, տաքացնել՝ խառնելով մինչև ագար-ագարը ամբողջությամբ լուծարվի: Դրանից հետո դրան ավելացնել շաքար: Եփել օշարակը, այն պետք է հիշեցնի թարմ մեղր:
- Երբ օշարակը գդալից ծորում է չկտրվող բարակ հոսքով, հանել այն կրակից:
- Այդ ընթացքում սպիտակուցները լցնել խորը տարայի մեջ: Ավելացնել մի պտղունց կիտրոնաթթու: Հարել մինչև ամուր գագաթների ձևավորումը: Օշարակը և սպիտակուցները պետք է միաժամանակ պատրաստ լինեն:
- Պատրաստի օշարակը լցնել հարած ձվի սպիտակուցների մեջ, առանց դադարեցնելու խառնելը, պետք է ստանաք թանձր ու ծավալուն զանգված:
- Փափկեցրած կարագը առանձին հարել 3 րոպե, այնուհետև աստիճանաբար լցնել խտացրած կաթը, լավ հարել:
- Այժմ աստիճանաբար ավելացնել կարագով կրեմը ագար-ագարով հարած ձվի սպիտակուցներին: Շարունակել հարել խառնուրդը մինչև այն փոքր-ինչ լուծվի, դառնա ավելի ջրիկ:
- Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով կամ սննդային թաղանթով: Սուֆլեն լցնել դրա մեջ: Հարթեցնել այն և դնել սառնարանում կես ժամ: Ժամանակի գրեթե վերջում պատրաստել գլազուրը:
- Հալեցնել շոկոլադը ջրային բաղնիքում: Լրացուցիչ փայլ ստանալու համար դրան կարող եք ավելացնել մի խորանարդիկ կարագ:
- Կտրել սառած սուֆլեն խորանարդաձև, տեղափոխել մետաղալարով ցանցի վրա:
- Լցնել շոկոլադը սուֆլեի վրա և 20 րոպեով դնել սառնարանում:
Որոշ ժամանակ անց քաղցրավենիքը տեղափոխեք գեղեցիկ տուփի կամ ափսեի վրա: Մատուցել տաք ըմպելիքներով: Այս տնական քաղցրավենիքները տարբերվում են գնվածներից: Մեկ անգամ փորձելուց հետո այլևս երբեք չեք ցանկանա խանութում քաղցրավենիք գնել:
Թռչնի կաթ կոնֆետներն ըստ ԳՕՍՏ-ի պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տորթ Թռչնի կաթ