Թռչնի կաթ աղանդերը վաղուց արդեն դասական է դարձել: 1978-ին լեհական վանիլային քաղցրավենիքը վերածվեց ԽՍՀՄ-ում հորինված շքեղ տորթի: Բայց այսօր դուք կարող եք գտնել շատ սիրված քաղցրավենիքի բազում տարբերակներ:
Որոշեցինք ձեզ առաջարկել աղանդերի ավելի պարզ տարբերակ, որը պատրաստված է ագար — ագարով: Ագար — ագարը արագորեն թանձրացող բուսական խտացուցիչ է: Բայց եթե դուք սովոր եք օգտագործել ժելատին, կարող եք դրանով պատրաստել աղանդերը՝ հետևելով հրահանգներին:
Թռչնի կաթը շատ պարզ և, ամենակարևորը, արագ պատրաստվող հյուրասիրություն է: Հետևաբար, եթե հանկարծ ցանկանաք ինչ-որ քաղցր բան, այս բաղադրատոմսը կօգնի ձեզ:
Թռչնի կաթ. Բաղադրությունը
_Թթվասեր 400 գ
_Շաքար 100 գ
_Ագար — ագար 1 թեյի գդալ
_Սև շոկոլադ 100 գ
_Կոկոսի փաթիլներ 30 գ
Թռչնի կաթ. Պատրաստման եղանակը
_350 գ թթվասերը խառնել շաքարով և ագար — ագարով: Հարել զանգվածը խառնիչով, մինչեւ բաղադրիչները լիովին լուծարվեն: Այնուհետև լցնել թթվասերի խառնուրդը ամանների մեջ մինչև 2/3-ը և սառեցնել 20 րոպե:
_Այդ ընթացքում կոտրտված շոկոլադը խառնել 50 գ թթվասերի հետ և դնել ջրային բաղնիքում: Ցածր ջերմության վրա զանգվածը բերել համասեռ վիճակի: Շոկոլադե զանգվածը լցնել ամանի մեջ, մի փոքր խառնելով շոկոլադը թթվասերային զանգվածի վերին շերտի հետ: Աղանդերի վերևի մասում շաղ տալ կոկոսի փաթիլներ:
Արագ պատրաստվող աղանդերը պատրաստ է: Եթե ցանկանում եք ավելի նուրբ համ, ապա թթվասերի փոխարեն օգտագործեք կաթ կամ սերուցք: Այնուհետև կարող եք ավելի հավասարաչափ բաժանել շոկոլադե զանգվածը:
Բարի ախորժակ!