Իդեալական Զատկի կուլիչ
Շատ շուտով Սուրբ Զատիկ պայծառ տոնն է: Զատկի կուլիչի համար շատ տարբերակներ կան, բայց այս բաղադրատոմսն անհավատալի բան է: Ստացվում է շատ հարուստ, հաճելի հյուսվածքով և փափուկ տորթ: Ավելի կատարյալ չէր կարող լինել:
Իդեալական Զատկի կուլիչ. Մեզ պետք կլինի
- Թարմ խմորիչ 25 գ կամ չոր 8 գ
- 100 մլ կաթ
- Շաքար 200 գ
- Դեղնուց 3 հատ
- Աղ 0.5 թեյի գդալ
- Վանիլ
- Թթվասեր 20-25% 200 գ
- Ալյուր 570 գ
- Կարագ 80 գ
Հավելումներ
- 1 նարնջի քերուկ
- 2 ճաշի գդալ թունդ ալկոհոլ
- Քրքում 1/4 թեյի գդալ
- Չամիչ կամ չոր մրգեր (100-200 գր.)
Կարևոր է, որ բոլոր բաղադրիչները լինեն սենյակային ջերմաստիճանում:
Իդեալական Զատկի կուլիչ. Ինչպես պատրաստել
- Լցնել տաք կաթը խորը ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազ և խմորիչ, ամենալավն այն է, որ թարմ խմորիչ օգտագործվի:
- Մանրակրկիտ խառնել այնքան ժամանակ, մինչև խմորիչը լիովին լուծարվի:
- Հետո առանձնացնել 3 ճաշի գդալ, դնել առանձին: Ծածկել խմորը սրբիչով և թող մնա:
- Ձվերը լցնել ընդհանուր ամանի մեջ, ավելացնել շաքար, վանիլային շաքար, աղ և հարել խառնիչով 3-4 րոպե: Ցանկության դեպքում ավելացնել քրքում ավելի պայծառ գույնի համար:
- Այժմ ավելացնել թթվասեր, ցանկության դեպքում լցնել նարնջի քերուկ: Խառնել խառնիչով մի քանի րոպե:
- Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել ցանկացած թունդ ալկոհոլ, որի շնորհիվ կուլիչը հնարավորինս երկար թարմ կմնա:
- Հիմա, թթխմորն ավելացնել հեղուկ բաղադրիչներին, մի փոքր խառնել:
- Այժմ աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը և հունցել մածուցիկ, կպչուն խմոր: Վերևի մասը ծածկել սննդի թաղանթով, և դնել տաք տեղում հասունանալու, մինչև այն 2-3 անգամ ավելանա, մոտ 1 ժամ:
- Չրերի վրա լցնել նարնջի հյութ, խառնել, թողնել մնա: Թեթև հունցել հասունացած խմորը, սեղանին առատորեն ալյուր շաղ տալ:
- Խմորը դնել սեղանին, վրան ալյուր ցանել և ալյուրը խմորի մեջ ներհունցել, ավելացնել փափուկ կարագի մի փոքր կտոր, մանրակրկիտ խառնել և միայն այնուհետև ավելացնել մեկ այլ կտոր: Հունցել 4-5 րոպե, դնել բուսայուղով յուղված ամանի մեջ, փայլաթիթեղով ծածկել և դնել տաք տեղում հասունանա:
- Խմորը դնել սեղանին, թեթևակի բացել շերտով, վրան լցնել չոր մրգեր և չամիչ, ներհունցել խմորի մեջ: Արդեն պատրաստ խմորը մասերով դնել թղթե ձևերի մեջ: Ձևերը պետք չէ ամբողջությամբ լցնել, ծածկել սրբիչով և թողնել հասունանա:
- Հետո, կուլիչները դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց և թխել մոտ 40 րոպե:
Զատկի կուլիչը պատրաստ է: Ստացվում է շատ քնքուշ, բուրավետ, փափուկ Զատկի կարկանդակ: Այն երկար ժամանակ է պահպանվում: Այս բաղադրատոմսով ընդամենը մեկ անգամ պատրաստելով նման թխվածք, դուք միշտ այն կպատրաստեք:
Շնորհավոր Սուրբ Զատիկ:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կրաֆին Սիննաբոն