Իդեալական Զատկի կուլիչ

Զատկի կուլիչ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Իդեալական Զատկի կուլիչ

Շատ շուտով Սուրբ Զատիկ պայծառ տոնն է: Զատկի կուլիչի համար շատ տարբերակներ կան, բայց այս բաղադրատոմսն անհավատալի բան է: Ստացվում է շատ հարուստ, հաճելի հյուսվածքով և փափուկ տորթ: Ավելի կատարյալ չէր կարող լինել:

Զատկի կուլիչ

Իդեալական Զատկի կուլիչ. Մեզ պետք կլինի

  • Թարմ խմորիչ 25 գ կամ չոր 8 գ
  • 100 մլ կաթ
  • Շաքար 200 գ
  • Դեղնուց 3 հատ
  • Աղ 0.5 թեյի գդալ
  • Վանիլ
  • Թթվասեր 20-25% 200 գ
  • Ալյուր 570 գ
  • Կարագ 80 գ

Հավելումներ

  • 1 նարնջի քերուկ
  • 2 ճաշի գդալ թունդ ալկոհոլ
  • Քրքում 1/4 թեյի գդալ
  • Չամիչ կամ չոր մրգեր (100-200 գր.)

Կարևոր է, որ բոլոր բաղադրիչները լինեն սենյակային ջերմաստիճանում:

Զատկի կուլիչ

Իդեալական Զատկի կուլիչ. Ինչպես պատրաստել

  1. Լցնել տաք կաթը խորը ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազ և խմորիչ, ամենալավն այն է, որ թարմ խմորիչ օգտագործվի:
  2. Մանրակրկիտ խառնել այնքան ժամանակ, մինչև խմորիչը լիովին լուծարվի:
  3. Հետո առանձնացնել 3 ճաշի գդալ, դնել առանձին: Ծածկել խմորը սրբիչով և թող մնա:
  4. Ձվերը լցնել ընդհանուր ամանի մեջ, ավելացնել շաքար, վանիլային շաքար, աղ և հարել խառնիչով 3-4 րոպե: Ցանկության դեպքում ավելացնել քրքում ավելի պայծառ գույնի համար:
  5. Այժմ ավելացնել թթվասեր, ցանկության դեպքում լցնել նարնջի քերուկ: Խառնել խառնիչով մի քանի րոպե:
  6. Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել ցանկացած թունդ ալկոհոլ, որի շնորհիվ կուլիչը հնարավորինս երկար թարմ կմնա:
  7. Հիմա, թթխմորն ավելացնել հեղուկ բաղադրիչներին, մի փոքր խառնել:
  8. Այժմ աստիճանաբար ավելացնել մաղած ալյուրը և հունցել մածուցիկ, կպչուն խմոր: Վերևի մասը ծածկել սննդի թաղանթով, և դնել տաք տեղում հասունանալու, մինչև այն 2-3 անգամ ավելանա, մոտ 1 ժամ:
  9. Չրերի վրա լցնել նարնջի հյութ, խառնել, թողնել մնա: Թեթև հունցել հասունացած խմորը, սեղանին առատորեն ալյուր շաղ տալ:
  10. Խմորը դնել սեղանին, վրան ալյուր ցանել և ալյուրը խմորի մեջ ներհունցել, ավելացնել փափուկ կարագի մի փոքր կտոր, մանրակրկիտ խառնել և միայն այնուհետև ավելացնել մեկ այլ կտոր: Հունցել 4-5 րոպե, դնել բուսայուղով յուղված ամանի մեջ, փայլաթիթեղով ծածկել և դնել տաք տեղում հասունանա:
  11. Խմորը դնել սեղանին, թեթևակի բացել ​​շերտով, վրան լցնել չոր մրգեր և չամիչ, ներհունցել խմորի մեջ: Արդեն պատրաստ խմորը մասերով դնել թղթե ձևերի մեջ: Ձևերը պետք չէ ամբողջությամբ լցնել, ծածկել սրբիչով և թողնել հասունանա:
  12. Հետո, կուլիչները դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց և թխել մոտ 40 րոպե:

Զատկի կուլիչ

Զատկի կուլիչը պատրաստ է: Ստացվում է շատ քնքուշ, բուրավետ, փափուկ Զատկի կարկանդակ: Այն երկար ժամանակ է պահպանվում: Այս բաղադրատոմսով ընդամենը մեկ անգամ պատրաստելով նման թխվածք, դուք միշտ այն կպատրաստեք:

Շնորհավոր Սուրբ Զատիկ:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Կրաֆին Սիննաբոն

Խնդրում ենք Գնահատեք