Իսկական Շոկոլադե մեղրաբլիթների պատրաստումը շատ պարզ է:
Ամենակարևորն այն է, որ դրանք ունիվերսալ են, կարելի է արագ պատրաստել և մատուցել հյուրերին, կարող եք ձեզ հետ վերցնել աշխատավայրում ընդմիջման համար, կամ երեխային տալ դպրոց տանելու:
Մեղրաբլիթները լավ են պահվում, չնայած ես վստահ չեմ, որ դրանք կմնան պահելու:
Իսկական Շոկոլադե մեղրաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Մեղրաբլիթի խմոր
_200 մլ կաթ (0,8 բաժակ 250 մլ ծավալով)
_50 գ մեղր (1.5 ճաշի գդալ)
_20 գ կարագ
_1 թեյի գդալ դարչին
_1 թեյի գդալ կոճապղպեղ
_1/3 թեյի գդալ մշկընկույզ
_100 գ ալյուր (250 մլ ծավալով 0,6 բաժակ, I մաս)
_200 գ շաքար (1 բաժակ 250 մլ)
_40 գ դեղնուց (2 հատ)
_250 գ ալյուր (1,6 բաժակ 250 մլ ծավալով, II մաս)
_60 գ կակաոյի փոշի (4 լիքը ճաշի գդալ)
_մի պտղունց աղ
_7 գ խմորի սոդա (0,5 թեյի գդալ)
Գլազուր
_60 գ սպիտակուց (2 հատ)
_250 գ շաքարավազ (1.3 բաժակ, 250 մլ)
_1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ (կամ մի պտղունց կիտրոնաթթու)
Իսկական Շոկոլադե մեղրաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Խառնել կաթը, համեմունքները, մեղրը, հալված կարագը և տաքացրեք մինչև հալվի:
_Խառնել շաքարն ու ալյուրի առաջին մասը, խառնել ամբողջը:
_Ավելացնել համեմված կաթն ու հարել: Թող մնա մի քանի րոպե, ավելացնել դեղնուցներ և խառնել:
_Լցնել ալյուրի երկրորդ մասը, սոդա, աղ, կակաոյի փոշի: Մաղելով ավելացնել չոր բաղադրիչների ½ մասը, խառնել:
_Մաղելով ավելացնել մնացած չոր բաղադրիչները և խմոր հունցել՝ ամբողջ ալյուրը պետք է խոնավանա:
_Խմորը գրտնակել 1 սմ հաստության շերտով, որևէ ձևով, կամ ուղղակի բաժակով կտրել բլիթները և շարել դրանք յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
_Թխել թխվածքաբլիթները 10 րոպե 180 C ջերմաստիճան տաքացված ջեռոցում: Հետո թողնել, որ պատրաստի բլիթները սառչեն:
_Պատրաստել գլազուր՝ խառնել շաքարի փոշին, կիտրոնի հյութը և սպիտակուցները, հարել:
_Մեղրաբլիթը բոլոր կողմերից ծածկել գլազուրով:
Իսկական Շոկոլադե մեղրաբլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Շաքար լոխում թխվածքաբլիթներ