Իսկական փախլավա. Շատ պայծառ հարուստ համով և աննկարագրելի ախորժելի բույրով թխվածք

Իսկական փախլավա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Իսկական փախլավա. Արևելքի ամենահամեղ աղանդերը

Դուք երբեք չեք համտեսել այսպիսի համեղ փախլավա, պարզապես կհիանաք համից, սա իսկական գտածո է յուրաքանչյուր քաղցրասերի համար:

Իսկական փախլավա

Իսկական փախլավա. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Խմորի համար

_Ձու 2 հատ

_Մածուն 170 գ

_Բուսական յուղ 90 մլ

_Հալած կարագ 50 գ

_Քացախ 1 ճաշի գդալ

_Փխրեցուցիչ 10 գ

_Աղ 2 գ

_Ալյուր 500 գ

Օշարակի համար

_Շաքար 700 գ

_Ջուր 800 մլ

_Կիտրոնի կտոր

_Եգիպտացորենի կամ ցորենի օսլա 400 գ

_Կարագ 200 գ

_Բուսական յուղ 200 մլ

Իսկական փախլավա

Իսկական փախլավա. Պատրաստման եղանակը

_Լցնել շաքարավազը մեծ կաթսայի մեջ, ջուր լցնել, ավելացնել կիտրոնի մի կտոր, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել, թող եռա, կես ժամ եփել միջին կրակի վրա:

_Առանձին ամանի մեջ խառնել ձվերը, մածունը, մեջը լցնել բուսական յուղը, մի փոքր լցնել պատրաստի շաքարի օշարակից, ավելացնել հալած կարագը, խառնել:

_Հաջորդը, լցնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, լցնել քացախը, աղը և ձեռքերով հունցել խմորը: Մենք այն բաժանում ենք 4 հավասար մասերի:

_Յուրաքանչյուր մասի վրա օսլա ցանել և գրտնակել՝ առատորեն շաղ տալ օսլայով:

_Հնարավորինս բարակ գրտնակել, վրան ցանել օսլա, ծալել չորս կողմերից դեպի ներս, աստիճանաբար ավելի ու ավելի փոքր ծալվածք ստանալով:

_Կլոր թխման ամանի չափով կտրել խմորը, իրար վրա շարել խմորի շերտերը, վրան շաղ տալով մանր կտրատած ընկույզ:

_Ծածկել խմորով, կրկին լցնել ընկույզ, շարունակել մինչև խմորով ծածկվի վերջին շերտը, որը պետք է կտրել փոքր փախլավաձև:

_Խմորի վերին մասը յուղել բուսական և սերուցքային յուղերի խառնուրդով:

_Տապակը 60-70 րոպե դնել 150 աստիճան տաքացրած ջեռոց: Այն հանելուց հետո տապակի մեջ առատորեն լցնել քաղցր օշարակը և թող ներծծվի մի քանի ժամ:

Իսկական փախլավա

Փախլավան պատրաստ է: Համը պարզապես աներևակայելի է:

Տեսանյութ

Տնական փախլավա

Խնդրում ենք Գնահատեք