Իսկական փախլավա. Արևելքի ամենահամեղ աղանդերը
Դուք երբեք չեք համտեսել այսպիսի համեղ փախլավա, պարզապես կհիանաք համից, սա իսկական գտածո է յուրաքանչյուր քաղցրասերի համար:
Իսկական փախլավա. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմորի համար
_Ձու 2 հատ
_Մածուն 170 գ
_Բուսական յուղ 90 մլ
_Հալած կարագ 50 գ
_Քացախ 1 ճաշի գդալ
_Փխրեցուցիչ 10 գ
_Աղ 2 գ
_Ալյուր 500 գ
Օշարակի համար
_Շաքար 700 գ
_Ջուր 800 մլ
_Կիտրոնի կտոր
_Եգիպտացորենի կամ ցորենի օսլա 400 գ
_Կարագ 200 գ
_Բուսական յուղ 200 մլ
Իսկական փախլավա. Պատրաստման եղանակը
_Լցնել շաքարավազը մեծ կաթսայի մեջ, ջուր լցնել, ավելացնել կիտրոնի մի կտոր, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել, թող եռա, կես ժամ եփել միջին կրակի վրա:
_Առանձին ամանի մեջ խառնել ձվերը, մածունը, մեջը լցնել բուսական յուղը, մի փոքր լցնել պատրաստի շաքարի օշարակից, ավելացնել հալած կարագը, խառնել:
_Հաջորդը, լցնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, լցնել քացախը, աղը և ձեռքերով հունցել խմորը: Մենք այն բաժանում ենք 4 հավասար մասերի:
_Յուրաքանչյուր մասի վրա օսլա ցանել և գրտնակել՝ առատորեն շաղ տալ օսլայով:
_Հնարավորինս բարակ գրտնակել, վրան ցանել օսլա, ծալել չորս կողմերից դեպի ներս, աստիճանաբար ավելի ու ավելի փոքր ծալվածք ստանալով:
_Կլոր թխման ամանի չափով կտրել խմորը, իրար վրա շարել խմորի շերտերը, վրան շաղ տալով մանր կտրատած ընկույզ:
_Ծածկել խմորով, կրկին լցնել ընկույզ, շարունակել մինչև խմորով ծածկվի վերջին շերտը, որը պետք է կտրել փոքր փախլավաձև:
_Խմորի վերին մասը յուղել բուսական և սերուցքային յուղերի խառնուրդով:
_Տապակը 60-70 րոպե դնել 150 աստիճան տաքացրած ջեռոց: Այն հանելուց հետո տապակի մեջ առատորեն լցնել քաղցր օշարակը և թող ներծծվի մի քանի ժամ:
Փախլավան պատրաստ է: Համը պարզապես աներևակայելի է:
Տեսանյութ
Տնական փախլավա