Զարմանալի չէ, որ շատ հաստատություններ պատրաստում են Իտալական պիցցա այս բաղադրատոմսով, քանի որ խմորը շքեղ է ստացվում, չնայած պատրաստվում է առանց խմորիչի, կաթի կամ մածունի։ Հիմքը շատ արագ հունցվում է, իսկ միջուկը կարող է բոլորովին բազմազան լինել։
Այս խմորով, առանց չափազանցության, պարզապես կատարյալ է աշխատել: Բացի այդ՝ իտալական պիցցան թխվում է 20 րոպեում, իսկ համից շատ գոհ կլինեք: Այսքան բաղադրիչները նախատեսված են մեկ մեծ տապակի չափով պիցցայի համար:
Իտալական պիցցա. Բաղադրիչներ
_Կարագ 100 գ
_Ցորենի ալյուր 400 գ
_Ջուր 80 մլ
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Տոմատի սոուս 4 ճաշի գդալ
_Կոշտ պանիր 200 գ
_Լոլիկ 1 հատ
_Ձիթապտուղ 10 հատ
_Ապխտած երշիկ 50 գ
_Բուլղարական պղպեղ 25 գ
_Հալած պանիր 100 գ
_Աղ 1 պտղունց
Իտալական պիցցա. Պատրաստման եղանակը
_Տաք ջուրը, հալեցրած կարագը, աղը և շաքարավազը խառնել մինչև հարթ լինի։
_Ալյուրը մաղել, առաձգական խմոր հունցել, ծածկել թաղանթով և դնել սառնարանում 15 րոպե։
_Այդ ընթացքում պատրաստել միջուկը՝ լոլիկը, երշիկը և պղպեղը կտրատել կես օղակների։ Պանիրը քերել մանր քերիչով։
_Սառը խմորը բարակ գրտնակել և դնել յուղաթղթի վրա, այնուհետև տեղափոխել տապակի մեջ:
_Խմորի վրա քսել տոմատի սոուս, շաղ տալ քերած պանրի մեկ երրորդը։
_Վրան դնել լոլիկը, ձիթապտուղը և նրբերշիկը։ Լոլիկի յուրաքանչյուր շերտի վրա մի կտոր հալված պանիր դնել։
_Վրան ցանել մնացած կոշտ պանիրը և շարել բուլղարական պղպեղը։
_Պիցցան 15 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Ճաշատեսակը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պիցցա առանց խմոր թխելու