Լավաշով կարկանդակ խնձորով. Փորձեք, դուք անպայման կսիրեք այն

Լավաշով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Լավաշով կարկանդակ խնձորով. Փորձեք, դուք անպայման կսիրեք այն

Ինչ հիանալի բան է լավաշը: Ուղղակի մի շերտ բարակ խմոր, բայց որքան հետաքրքիր բաներ կարող եք պատրաստել: Կարծում եմ ՝ բոլորը փորձել են տարբեր միջուկներով համեղ գլանափաթեթներ: Նախաճաշին ես հաճախ խրթխրթան, պանրով ծրարներ եմ պատրաստում: Իսկ վերջերս փորձեցի աղանդեր: Մենք սիրեցինք այս լավաշով կարկանդակը:

Հացի քանակը կախված է դրա չափից: Խորհուրդ է տրվում ընտրել քաղցր, թթու և հյութալի խնձորներ: Դրանցից ավելի շատ օշարակ դուրս կգա: Ցանկության դեպքում կարող եք դարչին ավելացնել, այն ավելի համեմված կդարձնի միջուկը: Բայց նկատի ունեցեք, որ խնձորի գույնը կմգանա:

Լավաշով կարկանդակ

Լավաշով կարկանդակ խնձորով. Անհրաժեշտ բաղադրությունը

  • Լավաշ 2 հատ
  • Խնձոր 6 հատ
  • Շաքարավազ 210 գ
  • Վանիլային շաքար 1 ճաշի գդալ
  • Կարագ 50 գ
  • Ձու 5 հատ
  • Թթվասեր 200 գ
  • Կիտրոն 1 հատ
  • Շաքարի փոշի 1 թեյի գդալ

Լավաշով կարկանդակ

Լավաշով կարկանդակ խնձորով. Պատրաստման եղանակը

  1. Միջին չափի խնձորները լավ լվանալ, միջուկը կտրել սեպերով: Ցողել կիտրոնի հյութով՝կարմրացումը կանխելու համար:
  2. Հալեցնել կարագը տապակի մեջ, ավելացնել 160 գ շաքարավազ և վանիլային շաքար: Խառնել այնքան ժամանակ, մինչև խառնուրդը կիսաթափանցիկ լինի, խնձորի սեպերը լցնել տապակի մեջ և անընդհատ խառնելով 5 րոպե եփել միջինից բարձր կրակի վրա: Դրանք պետք է հավասարապես հագեցած լինեն օշարակով:
  3. Ձվերը խառնել մնացած շաքարավազի և թթվասերի հետ (15%): Խառնուրդը հասցնել համասեռ վիճակի, շատ արագ հարելով:
  4. Կարկանդակը հավաքել 22–24 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ: Ծածկել այն յուղաթղթով, որը պետք է յուղել կարագով:
  5. Լավաշից շրջանակ կտրել: Դրա տրամագիծը պետք է բավարար լինի, որպեսզի ծածկի ձևամանի հատակը և կողերի մասը:
  6. Լավաշի ավելի կտորների մեկ այլ շերտ դնել ձևամանի մեջ: Վրան լցնել խնձորի կեսը: Ծածկել դրանք լավաշի կտորներով և լցնել լցոնի մնացած խնձորները և օշարակը լցրեք կարկանդակի վրա: Լավաշի մեկ այլ շերտով ծածկել: Կարկանդակի գեղեցիկ տեսքի համար այն կարելի է ծածկել լավաշի շատ փոքր կտորներով: Լցնել և թողնել 5 րոպե:
  7. Կարկանդակը 40–45 րոպեով դնել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Խմորեղենն անմիջապես հանել ձևամանից և դնել սկուտեղի վրա: Ծածկել սրբիչով և թող ամբողջովին սառչի:

Լավաշով կարկանդակ

Խնձորով կարկանդակը լավ կփափկի սրբիչի տակ և շատ քնքուշ կստացվի: Իմ հյուրերը նույնիսկ չէին էլ մտածում, որ լավաշից կարելի է պատրաստել նման համեղ խմորեղեն:

Լավաշով կարկանդակը խնձորով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Լավաշով համեղ նախուտեստ

Խնդրում ենք Գնահատեք