Լավաշ կաթնաշոռով և խնձորով. Բաղադրատոմսը շատ պարզ է, նման է տարտ տատենի, որը փաստորեն լավաշով նույնքան լավ է ստացվում:
Նրանց համար, ովքեր շատ ու հաճախ են եփում, լավաշ ունենալը պարտադիր պայման է: Դրանով միշտ կարող եք լցոնված ռուլետներ, նախուտեստներ և նույնիսկ տորթ պատրաստել: Եվ եթե հյուրերն արդեն թակում են դուռը, կարող եք ժամանակ չկորցնել և վառարանում թխել Լավաշ կաթնաշոռով և խնձորով:
Այս աղանդերը շատ արագ է թխվում և ստացվում է ավելի նուրբ է: Բաղադրատոմսը կարող է տարբեր լինել սալորով, մանդարինով և այլ մրգերով, որոնք լավ կարամելացվում են:
Լավաշ կաթնաշոռով և խնձորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խնձոր 4 հատ
_Կարագ 70 գ
_Շաքարավազ 150 գ
_Կիտրոնի կեղևի քերուկ 2 թեյի գդալ
_Դարչին 1 թեյի գդալ
_Կաթնաշոռ 350 գ
_Լավաշ 1 հատ
_Ձու 1 հատ
Լավաշ կաթնաշոռով և խնձորով. Պատրաստման եղանակը
_Հալեցնել կարագը տապակի մեջ, 100 գ շաքարավազի հետ միասին: Երբ կարամելը պատրաստ է, ավելացնել մաքրված և խորանարդներով կտրած խնձորները:
_Ավելացնել մի թեյի գդալ կիտրոնի կեղևի քերուկ և շոգեխաշել խնձորը միջին կրակի վրա, մինչև խառնուրդը սկսի եռալ:
_Ավելացնել դարչին, խառնել և խնձորները լցնել ջեռոցի տապակի վրա:
_Այժմ պատրաստեք կաթնաշոռի միջուկ: Կաթնաշոռը տրորել շաքարով (50 գ), ձվով և մնացած կիտրոնի համով:
_Փռել լավաշի մի թերթիկ և վրան քսել կաթնաշոռի զանգված: Գլորել ռուլետ և կտրել հավասար բարձրության կտորներ:
_Լավաշով ռուլետի կտորները դնել խնձորի շերտի վրա, վրան քսել հարած ձու և թխել ջեռոցում 180 աստիճանով 20 րոպե:
Ստացվում է, որ դա կատարյալ գարնանային աղանդեր է: Կարելի է մատուցել տաք կամ սառը, դրանից համը չի տուժում: Շաքարի մի մասը կարելի է հեշտությամբ փոխարինել մեղրով: Կամ ամբողջովին բացառել քաղցրի հավելումը:
Մատուցել առավոտյան սուրճի, երեկոյան թեյի հետ և նույնիսկ որպես տոնական աղանդեր: Եթե ձեզ դուր է գալիս բաղադրատոմսը, կիսվեք այն ձեր ընկերների հետ:
Լավաշը կաթնաշոռով և խնձորով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Յուրահատուկ անչափ համեղ քաղցրավենիք