Լոբու պաշտետ ընկույզով. Այս պաշտետը ձեզ համար կլինի ինչպես հիանալի նախաճաշ, այնպես էլ հիմնական ուտեստների միջև թեթև նախուտեստ: Ցանկացած պահի սենդվիչ պատրաստելու հարմար բան կունենաք սառնարանում:
Բոլորը գիտեն, թե որքան շատ են լոբու օգտակար հատկությունները մարդու մարմնի համար: Այն մեր առողջության համար պահանջվող տասը ամենակարևոր ապրանքների շարքում է:
Այս պաշտետի պատրաստման պատճառներից է նաև այն, որ ջերմային մշակման ընթացքում լոբին պահպանում է իր բոլոր օգտակար հատկությունները: Լոբին պարունակում է հսկայական քանակությամբ բուսական սպիտակուցներ, ինչպես նաև արգինին, ինչը հիանալի կերպով նպաստում է նյութափոխանակությունը:
Լոբու պաշտետ ընկույզով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_ Լոբի — 1 բաժակ
_ Ընկույզ — 100 գր
_ Մաղադանոս — փոքրիկ փունջ
_ Սոխ — 150 գր
_ Սխտոր — 2 պճեղ
_ Բուսական յուղ, աղ
Լոբու պաշտետ ընկույզով. Պատրաստման եղանակը
_ Լոբին լցնել ջրի մեջ` 1 : 5 հարաբերությամբ: Այսինքն ՝ մեկ բաժակ լոբու համար մեզ հարկավոր է հինգ բաժակ սառը ջուր: Կաթսան դնել կրակի վրա և եփել 1-1,5 ժամ: Այնուհետև ավելացնել աղ: Կարիք չկա դա անել սկզբում, քանի որ աղը դանդաղեցնում է պատրաստման գործընթացը:
_ Հենց լոբին դառնա փափուկ և նույնիսկ մի փոքր փխրվի, պետք է լոբին հանել արգանակից: Արգանակը պետք չէ թափել, այն հետագայում օգտագործվելու է պաշտետի մածուցիկությունը ապահովելու համար:
_ Սոխը մանր կտրատել և տապակել բուսական յուղի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը, իսկ ընկույզը մանր կտրատել կամ անցկացնել մսաղացով:
_ Խորը ամանի մեջ խաշած լոբին խառնել տապակած սոխի և ընկույզի հետ: Ճզմել սխտորը: Ավելացնել մաղադանոս և մի քիչ բուսական յուղ: Լցնել 0.5 բաժակ արգանակ և լավ խառնել պաշտետի բոլոր բաղադրիչները;
_Հարել ամեն ինչ բլենդերով: Եթե մածուկը չոր է ստացվում, ապա դրան կարելի է մի քիչ լոբու արգանակ ավելացնել:
Լոբու պաշտետն ընկույզով արդեն պատրաստ է: Այն կարելի է տեղափոխել ապակյա տարաների մեջ և պահել սառնարանում:
Իսկ այժմ մնում է ամենահաճելին` հացի, տոստի, կամ լավաշի վրա քսել պաշտետը և վայելել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լոբով աղցան