Լցոնով բուլկիների այս հրաշալի բաղադրատոմսը սիրված կդառնա ձեր խոհանոցում, քանի որ սովորաբար շատ դժվար է լինում դիմակայել մեկ հատ ևս ուտելու գայթակղությանը:
Երես տվեք ձեզ կախարդական, եթերային, փափուկ բուլկիներով: Խմորիչով թխվածքն այնքան նուրբ ու ախորժելի բույր ունի, որը ձեզ կստիպի մոռանալ ցանկացած դիետայի մասին:
Լցոնով բուլկիներ. Բաղադրությունը
_Ցորենի ալյուր 430–450 գ
_Ձու 2 հատ
_Կաթ 200 մլ
_Շաքար 100 գ
_Կարագ 65 գ
_Խմորիչ 7 գ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ
_Եփած խտացրած կաթ 300-400 գ
Լցոնով բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_Տաքացնել կաթը, ավելացրեք 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և խմորիչ, խառնել: Մաղել ալյուրը և ավելացնել 3 ճաշի գդալ այդ խառնուրդին, լավ խառնել և թողնել 20-30 րոպե:
_Ձու, աղ և 2 ճաշի գդալ շաքարավազը խառնել 50 գ հալված կարագի հետ: Լցնել խառնուրդը խմորի մեջ և խառնել մինչև հարթ զանգված ստացվի: 30 գ ալյուրը թողնել վրան ցանելու խառնուրդի համար, աստիճանաբար ավելացնել մնացածը՝ խառնելով բահիկով, լցնել բուսական յուղը, խառնել:
_Խմորը լցնել ալյուրոտ սեղանի վրա և հունցել, որպեսզի այն չկպչի ձեռքերին:
_Պատրաստի խմորը դնել տարայի մեջ, ծածկել փայլաթիթեղով կամ սրբիչով և դնել տաք տեղում 30 րոպե: Դրանից հետո հունցել խմորը և կրկին թողնել 30 րոպե:
_Վրան լցնելու փշրանքը պատրաստելու համար հարկավոր է խառնել 30 գ ալյուր, 30 գ շաքար և 15 գ կարագ: Տրորել ամեն ինչ ձեռքերով և ստանալ փշրանքները:
_Խմորը բաժանել հավասար մասերի, պատրաստել փոքր գնդիկներ, ծածկել և թող մնա10 րոպե: Այնուհետև յուրաքանչյուր գնդիկից բլիթ պատրաստել, մեջտեղում դնել խտացրած կաթ և պատրաստել բուլկի:
_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Բուլկիները շարել ջեռոցի տապակի վրա և թողնել 20 րոպե: Ձուն հարել մի փոքր ջրով, քսել բուլկիների վրա և պատրաստած փշուրները:
_Թխել 20-25 րոպե մինչև ոսկե դարչնագույն դառնան:
Եփած խտացրած կաթի փոխարեն կարող եք օգտագործել ցանկացած այլ լցոն: Խմորը երկար ժամանակ մնում է թարմ, այնպես որ կարելի է կրկնակի մեծ բաժին թխել: Հյուրասիրեք ընկերուհիներին և նրանք անպայման կխնդրեն բաղադրատոմսը:
Լցոնով բուլկիները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: