Խատուտիկի մուրաբա. Համով շատ նման է մեղրի
Այսօր մենք պատրաստելու ենք ծաղկային մուրաբա` մեղրի համով: Տատիկս ինձ սովորեցրեց, թե ինչպես կարելի է պատրաստել խատուտիկի մուրաբա, հիշում եմ, որ մենք այն հաճույքով այն հավաքում էինք մանկության տարիներին:
Պատկերացրեք, ձեզ մեղր էլ պետք չէ, կարելի է մեղրի փոխարեն այդպիսի մուրաբա ավելացնել թեյի մեջ և նույնիսկ խմորեղեն թխել:
Содержание
Խատուտիկի մուրաբա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- 200 ծաղիկ
- 2 բաժակ շաքար
- 500 մլ սառը ջուր
- 0.5 թեյի գդալ կիտրոնաթթու
Խատուտիկի մուրաբա. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Ձեռնոցներով աշխատելը պարտադիր է, քանի որ ծաղկափոշին շատ է աղտոտում ձեռքերը:
- Զինվեք մկրատով և կտրել ծաղկաթերթիկները կաթսայի մեջ, առանց դիպչելու ծաղկաբույլին և ցողունին, հակառակ դեպքում մուրաբան դառը համ կստանա:
- Պատրաստի թերթիկների վրա լցնել 2 բաժակ ջուր:
- Կրակի վրա դնել, եռացնել: Երբ այն եռա, պետք է թուլացնել կրակը և եփեք 30 րոպե:
- Անջատել կրակը և թողեք, որ այն թրմվի 1 ժամ:
- Քամել թերթիկների «արգանակը» թանզիֆի մի քանի շերտերի միջով:
- Պատրաստի արգանակին ավելացնել 2 բաժակ շաքարավազ և եռացնել: Անընդհատ խառնեք փայտե բահիկով, որպեսզի շաքարավազը չայրվի:
- Շաքարը լավ լուծվելուց հետո կափարիչով ծածկել մուրաբայի կաթսան և եփել 30 րոպե: Վերջում ավելացնել կիտրոնաթթու:
- Մուրաբան լցնել բանկաների մեջ և ամուր փակել կափարիչներով:
Մուրաբան պատրաստ է: Այն պետք է պահել մութ տեղում` սենյակային ջերմաստիճանում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ծիրանի մուրաբա