Խենթ կարկանդակ Տորթը հորինվել է ԱՄՆ-ում Մեծ դեպրեսիայի ժամանակ: Մթերքների պակասի պատճառով դժվար էր ինչ-որ համեղ բան պատրաստել, բայց հնարամիտ տնային տնտեսուհիներին հաջողվեց աներևակայելի համեղ թխվածքաբլիթ պատրաստել նույնիսկ առանց կարագի, ձվի և կաթի:
Խենթ կարկանդակ. Բաղադրիչներ
_Ցորենի ալյուր 3 բաժակ
_Շաքար 300 գ
_Կակաոյի փոշի 200 գ
_Ձիթապտղի յուղ 1 բաժակ
_Ջուր 3.25 բաժակ
_Քացախ 2 ճաշի գդալ
_Վանիլին 12 գ.
_Փխրեցուցիչ 4 թեյի գդալ
_Աղ 0.5 թեյի գդալ
_Օսլա 2 ճաշի գդալ
Խենթ կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Խմորի համար նախատեսված բոլոր չոր բաղադրիչները լցնել հարմար կոնտեյների մեջ` 125 գ կակաոյի փոշի, 200 գ շաքար, ցորենի ալյուրը` ամբողջը, աղ, փխրեցուցիչ և վանիլին: Մի մոռացեք նախապես մաղել ալյուրը:
_Խառնել քացախը, 1,5 բաժակ եռացած սառեցված ջուր և բուսական յուղ: Լցնել այս խառնուրդը ալյուրի խառնուրդի մեջ: Ամեն ինչ հարել խառնիչով կամ պատառաքաղով, մինչև հարթ վիճակի հասնի:
_Լցնել խառնուրդը ջեռոցի տապակի մեջ, նախապես այն յուղելուց հետո: 30-40 րոպեով դրեք ջեռոցում, որը նախապես տաքացված է մինչև 180 աստիճան:
_Բիսկվիթը մի փոքր զովացնելուց հետո դնել ափսեի վրա:
_Պատրաստել գլազուր: Լցնել կաթսայի մեջ 1.5 բաժակ ջուր: Ավելացնել 100 գ շաքար, 75 գ կակաոյի փոշի և լավ խառնել:
_Օսլան լուծել 0.25 բաժակ ջրի մեջ, լցնել կաթսայի մեջ: Դնել մարմանդ կրակի վրա: Երբ խառնուրդը սկսում է խտանալ, հեռացրեք վառարանից, մի փոքր սառեցնել, լցնել տորթի վրա:
_Արդյունքում, դուք կստանաք համեղ դեսերտ` եթերային և նուրբ հյուսվածքով: Մատուցեք թեյի կամ սուրճի հետ:
Խենթ կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: