Այս բաղադրատոմսի շնորհիվ դուք կստանաք այնպիսի համեղ Խնձորի կոմպոտ, որը պարզապես կզարմացնի ձեզ իր հարուստ համով և խնձորների վառ բույրով։
Խնձորի կոմպոտ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խնձոր 2 կգ
_Կես կիտրոնի հյութ
_Շաքարավազ 1 ճ.գ. յուրաքանչյուր բանկայի համար
_Մաքուր ջուր
Խնձորի կոմպոտ. Պատրաստման եղանակը
_Վերցնել 1 լիտրանոց տարաներ, դա ավելի հարմար է, քան մեծ տարաներ օգտագործելը:
_Կափարիչների հետ միասին բանկաները մանրէազերծել ու չորացնել։
_Լվանալ խնձորները, կեղևով կտրատել խորանարդիներով, ցողել կիտրոնի հյութով։
_Տարաները լցնել ամբողջությամբ և վերևում լցնել մեկ ճաշի գդալ շաքարավազ։
_Վրան լցնել մաքուր սառը ջուր:
_Ծածկել կափարիչներով, թափահարել, որպեսզի շաքարավազը լուծվի և տարաները դնել կաթսայի մեջ, որի մեջ սրբիչով պետք է փռել:
_Կաթսայի մեջ լցնել ոչ շատ տաք ջուր մինչև տարաների բարձրության կեսը։
_Կաթսայի ջուրը եռալուց հետո 15 րոպե մանրէազերծել։
_Անջատել կրակը և բանկաները թողնել կաթսայի մեջ 2-3 ժամ։
_Բանկաները կափարիչներով փակել, ծածկել և թողնել, որ սառչի։
Այսպիսի բուրավետ և համեղ պատրաստուկը կարելի է պահել նկուղում կամ մառանում։
Ստացվում է գեղեցիկ, սաթագույն, բուրավետ, թանձր և հիանալի է որպես առանձին աղանդեր կամ որպես քաղցր հավելում տորթերի շերտերին, ռուլետների, բլիթների և կարկանդակների համար։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պատրաստում ենք սմուզի