Խնձորով աղանդեր. 10 րոպեում կպատրաստեք համեղ թխվածքաբլիթների մի ամբողջ սար պետք է միայն խնձոր և մածուն

Խնձորով թխվածք ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Պարզ ու մատչելի մթերքներով կպատրաստենք Խնձորով աղանդեր: Մեզ պետք կլինի մածուն և ամենատարածված միրգը՝ խնձորը:

Մածունն ամենաօգտակար մթերքներից մեկն է, որը կարող էր ստեղծել մարդը։ Այս կաթնամթերքն օգտագործվում է տարբեր հիվանդությունների դիետաների ժամանակ։

Ո՞րն է այս մթերքի գաղտնիքը: Բանն այն է, որ մածունը ստացվում է հատուկ սնկերի օգնությամբ։ Առաջին անգամ այն ստացվել է լեռնաբնակների մոտ։ Մածունը պատահաբար է հայտնվել, թթվելու արդյունքում: Մարդիկ փորձեցին և հասկացան, որ այն կարելի է ուտել։

Այժմ մենք ոչ միայն ուտում ենք մածունը, այլև այն ավելացնել տարբեր խմորեղենների և այլ ուտեստների բաղադրատոմսերի մեջ։

Մենք կներկայացնենք մածունով և խնձորով բլիթներ պատրաստելու եղանակներից մեկը։

Խնձորով աղանդեր

Խնձորով աղանդեր. Բաղադրիչները

_ հավի ձու — 1 հատ

_ խնձոր — 2 հատ

_ աղ — կես թեյի գդալ

_ ալյուր — 350 գ

_ շաքարավազ — 3 ճաշի գդալ

_ մածուն — 200 մլ

_ սոդա — 1 թեյի գդալ

_ քացախ — կես թեյի գդալ

Խնձորով աղանդեր Խնձորով աղանդեր

Խնձորով աղանդեր. Պատրաստման եղանակը

_ Մի ամանի մեջ ձուն միացնում ենք շաքարավազի և աղի հետ, հարիչով լավ հարել։

_ Մածունը լցնել ձվի զանգվածի մեջ, խառնել բաղադրիչները։

_ Մածունի խառնուրդի մեջ լցնել ալյուրն ու սոդան։ Լցնել քացախը սոդայի մեջ, մարել այն:

_ Առաձգական և փափուկ խմոր հունցել, 10 րոպեով դնել տաք տեղում կափարիչի տակ։

_ Խնձորները մաքրել կեղևից, հանել սերմերը։ Խնձորները մանր կտրատել։

_ Խմորը գրտնակել 2 մմ հաստությամբ շերտով։ Շերտի վրա լցնել խնձորի կտորները, փաթաթել ռուլետով։

_ Ստացված ռուլետը կտրում է 2-3 սմ լայնությամբ փոքր մասերի։

_ Բլիթները մարմանդ կրակի վրա տապակել առատ ձեթի մեջ, մինչև երկու կողմից ոսկե դարչնագույն երանգավորվի։

_ Այսպիսով, մենք ստանում ենք յուրահատուկ, բայց համեղ խնձորի նրբաբլիթներ:

Խնձորով աղանդեր Խնձորով աղանդեր

Բաղադրատոմսը շատ է տարբերվում դասական նրբաբլիթներից, բայց արժե փորձել այն պատրաստել։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լցոնած խնձոր

Խնդրում ենք Գնահատեք