Պարզ ու մատչելի մթերքներով կպատրաստենք Խնձորով աղանդեր: Մեզ պետք կլինի մածուն և ամենատարածված միրգը՝ խնձորը:
Մածունն ամենաօգտակար մթերքներից մեկն է, որը կարող էր ստեղծել մարդը։ Այս կաթնամթերքն օգտագործվում է տարբեր հիվանդությունների դիետաների ժամանակ։
Ո՞րն է այս մթերքի գաղտնիքը: Բանն այն է, որ մածունը ստացվում է հատուկ սնկերի օգնությամբ։ Առաջին անգամ այն ստացվել է լեռնաբնակների մոտ։ Մածունը պատահաբար է հայտնվել, թթվելու արդյունքում: Մարդիկ փորձեցին և հասկացան, որ այն կարելի է ուտել։
Այժմ մենք ոչ միայն ուտում ենք մածունը, այլև այն ավելացնել տարբեր խմորեղենների և այլ ուտեստների բաղադրատոմսերի մեջ։
Մենք կներկայացնենք մածունով և խնձորով բլիթներ պատրաստելու եղանակներից մեկը։
Խնձորով աղանդեր. Բաղադրիչները
_ հավի ձու — 1 հատ
_ խնձոր — 2 հատ
_ աղ — կես թեյի գդալ
_ ալյուր — 350 գ
_ շաքարավազ — 3 ճաշի գդալ
_ մածուն — 200 մլ
_ սոդա — 1 թեյի գդալ
_ քացախ — կես թեյի գդալ
Խնձորով աղանդեր. Պատրաստման եղանակը
_ Մի ամանի մեջ ձուն միացնում ենք շաքարավազի և աղի հետ, հարիչով լավ հարել։
_ Մածունը լցնել ձվի զանգվածի մեջ, խառնել բաղադրիչները։
_ Մածունի խառնուրդի մեջ լցնել ալյուրն ու սոդան։ Լցնել քացախը սոդայի մեջ, մարել այն:
_ Առաձգական և փափուկ խմոր հունցել, 10 րոպեով դնել տաք տեղում կափարիչի տակ։
_ Խնձորները մաքրել կեղևից, հանել սերմերը։ Խնձորները մանր կտրատել։
_ Խմորը գրտնակել 2 մմ հաստությամբ շերտով։ Շերտի վրա լցնել խնձորի կտորները, փաթաթել ռուլետով։
_ Ստացված ռուլետը կտրում է 2-3 սմ լայնությամբ փոքր մասերի։
_ Բլիթները մարմանդ կրակի վրա տապակել առատ ձեթի մեջ, մինչև երկու կողմից ոսկե դարչնագույն երանգավորվի։
_ Այսպիսով, մենք ստանում ենք յուրահատուկ, բայց համեղ խնձորի նրբաբլիթներ:
Բաղադրատոմսը շատ է տարբերվում դասական նրբաբլիթներից, բայց արժե փորձել այն պատրաստել։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լցոնած խնձոր