Խնձորով բլիթներ. Բուլկիներ պատրաստելու շատ պարզ և համեղ բաղադրատոմս: Դրանք ստացվում են աներևակայելի քնքուշ, անուշաբույր և փափուկ: Մի բաժակ տաք թեյով այս բուլկիներն ավելի համեղ են դառնում:
Խնձորի և փափուկ խմորի այս համադրությունը կարելի է անվանել ամենահարմարը: Այս բաղադրատոմսով թխվածը կթխի անգամ անփորձ խոհարարը, կամ երեխան:
Խնձորով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Խմոր
- Ալյուր 300 գ
- Ձու 1 հատ
- Շաքար 60 գ
- Կաթ 100 մլ
- Թարմ խմորիչ 10-12 գ
- Մի պտղունց աղ
- Կիտրոնի կեղևի քերուկ
- Կարագ 30 գր
Լցոն
- Խնձոր 3-4 հատ
- Շաքարավազ 2-3 ճաշի գդալ
- Դարչին
- Կիտրոնի հյութ
Խնձորով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Խորը ամանի մեջ լցնել խմորիչը, ավելացնել շաքարավազը, բահիկով խառնել: Այնուհետև լցնել տաք կաթը, խառնել, աստիճանաբար ավելացնել ալյուր, էլի խառնել:
- Հետո ավելացնել կիտրոնի քերուկը, կոտրել ձուն, գցել հալված կարագը, աղը և խառնել:
- Ավելացնել մնացած ալյուրը, հունցել փափուկ խմորը: Խմորը դնել ամանի մեջ, ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել տաք տեղում 1 ժամ:
- Խնձորները մաքրել և մանր քառակուսիներով կտրել, լցնել ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, քամել կիտրոնի հյութը և ավելացնել դարչին: Ամբողջը լավ խառնել:
- Հասունացած խմորը գրտնակել շերտով, վրան լցնել խնձորը: Հավասարաչափ տարածել ամբողջ մակերեսի վրա: Դրանից հետո խմորի մի եզրից սկսելով գլորել ստանալ ռուլետ և կտրել փոքր կտորներ:
- Այդ կտորները շարել տապակի վրա և թողնել 15 րոպե, ապա թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մոտ 12-15 րոպե: Պատրաստի բուլկիների վրա շաղ տալ շաքարավազ:
Խնձորով բլիթները պատրաստ են: Ստացվում են անհավատալիորեն շատ բուրավետ, քնքուշ, ոսկեգույն, համեղ բուլկիներ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խնձորով աղանդերի համեղ տարբերակ