Եգիպտացորենի ալյուրով պատրաստեք խնձորով թխվածքաբլիթներ:
Հյութալի մրգային միջուկն այս խմորեղենը դարձնում է աներևակայելի համեղ: Ահա թե ինչու դուք երբեք չեք կարող բավարարվել մեկ հատով: Ի վերջո, թարմ խմորեղենն ամենահամեղն ու բուրավետն է։ Այն պետք է անմիջապես մատուցել թեյի հետ։
Ձեր ժամանակը խնայելու համար խորհուրդ ենք տալիս հետևել բաղադրատոմսում նշված քայլերի հաջորդականությանը։ Նախ հունցել խմորը, և միայն դրանից հետո անցնել միջուկի պատրաստմանը։ Մինչ խմորը հանգստանում է սառցախցիկում, դուք ժամանակ կունենաք դարչինով խնձորներ կարամելացնելու համար:
Խնձորով թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչներ
_ Կարագ 180 գ
_ Շաքարավազ 170 գ
_ Եգիպտացորենի ալյուր 170 գ
_ Ցորենի ալյուր 150 գ
_ Աղ 0,25 թեյիի գդալ
_ Փխրեցուցիչ 1,5 թեյի գդալ
_ Կաթ 50 մլ
_ Ձու 1 հատ
_ Դարչին 1 թեյի գդալ
_ Խնձոր 2 հատ
Խնձորով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Խորը ամանի մեջ միացնել մաղած ցորենի ու եգիպտացորենի ալյուրը։
_ Լցնել աղ, 100 գ շաքարավազ և փխրեցուցիչ։ Մանրակրկիտ խառնել։ Ավելացնել 150 գ կարագ։ Ամեն ինչ լավ մանրացնել, մինչև փշուրների աստիճան։
_ Ավելացնել կաթն ու ձուն, համասեռ խմոր հունցել։ Դնել այն տոպրակի մեջ և 20 րոպեով թողնել սառնարանում։
_ Պատրաստել միջուկը. Խնձորները լավ լվանալ, հեռացնել միջուկները, կտրատել փոքր խորանարդիկներով։
_ Տապակի մեջ լցնել 70 գ շաքարավազ և 30 գ կարագ, լավ խառնել դրանք։ Կրակի վրա պահել 1 րոպե։
_ Երբ կարագը հալվի, ավելացնել մանր կտրատած խնձորները։ Խառնել մանրակրկիտորեն և մարմանդ կրակ անել տապակի տակ:
_Կափարիչով ծածկել խնձորները: Եփել դրանք 5 րոպե։ Այնուհետև ավելացնել աղացած դարչինն ու խառնել։
_ Կրակի վրա պահել ևս 2 րոպե, այժմ թողեք, որ միջուկը սառչի։
_ Աշխատանքային մակերեսին ցանել ալյուր, վրան խմորը գրտնակել բարակ ուղղանկյունու նման:
_ Վրան քսել սառած խնձորի միջուկը՝ հավասարաչափ բաշխելով։ Հետո խմորը փաթաթել:
_ Կտրել ստացված ռուլետը նույն չափի կտորներով և շարել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա:
_ Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե։
Թխվածքաբլիթների վրա ցանել շաքարի փոշի և պատրաստվեք հաճոյախոսություններ ստանալու ձեր խոհարարական հմտությունների վերաբերյալ: Ընտանիքն, անշուշտ, կգնահատի ձեր ջանքերը:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ռուլետ 3 բաղադրիչից