Այս բաղադրատոմսով խնձորով կարկանդակներ մեր տանը թխում էին այն տարիներին, երբ ես դեռ դպրոցական էի։ Այժմ ես այնքան վարժ եմ թխում այս կարկանդակները, որ դրանք հասցնում եմ 30 րոպեում, և այդ ժամանակը ներառում է թխումը:
Բաղադրատոմսը օգտակար կլինի զբաղված տանտիրուհիների համար, ովքեր, այնուամենայնիվ, սիրում են իրենց սիրելիներին հյուրասիրել տնական թխվածքներով: Խմորը հունցում եմ թարմ խմորիչով թթխմորով։ Երբեմն ջուրը փոխարինում եմ կաթով, բայց դա այնքան էլ կարևոր չէ։ Գլխավորն ամեն ինչ սրտանց անելն է։
Խնձորով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ցորենի ալյուր 750 գ
_Ջուր 375 մլ
_Խմորիչ 50 գ
_Արևածաղկի ձեթ 125 մլ
_Աղ 2-3 պտղունց
_Շաքարավազ 150 գ
_Խնձոր 900 գ
_Կարագ 60 գ
_Դարչին ըստ ճաշակի
Խնձորով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը
_Նախ, եկեք պատրաստենք թթխմորը. Դրա համար ամանի մեջ լցված տաք ջրով լուծել թարմ խմորիչը, ավելացնել աղ, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և 6 ճաշի գդալ ալյուր: Խառնել և թթխմորը ծածկել սրբիչով։
_Թթխմորը 5 րոպե թողնել տաք տեղում։ Այնուհետև բաժիններով լցնել մնացած ալյուրը։ Խմորը հունցել՝ մեջը աստիճանաբար բուսայուղ լցնելով։
_Պատրաստի առաձգական և խիտ խմորը 10 րոպե թողնում ենք տաք տեղում:
_Այդ ընթացքում խնձորները լվանալ և մաքրել կեղևից։ Կտրել դրանք փոքր խորանարդներով:
_Բարձրացած խմորը բաժանել մասերի, դրանցից ձևավորել գնդիկներ:
_Յուրաքանչյուրը գնդիկը շերտով բացել, յուրաքանչյուրի կենտրոնում դնել 1-1,5 թեյի գդալ խնձոր:
_Միջուկին ավելացրեք մեկ խորանարդիկ կարագ, ցանել շաքարավազ և դարչին։
_Կարկանդակները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցիի տապակի վրա: Թխել նախապես մինչև 200°C տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե։
Ցանկության դեպքում կարկանդակները թխելուց առաջ կարող եք քսել ձվի դեղնուց և շաղ տալ շտրեյզել։
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Հեշտ կրուասաններ