Խնձորով կարկանդակներ. Արագ պատրաստվող պարզ թխվածք

խնձորով կարկանդակներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այս բաղադրատոմսով խնձորով կարկանդակներ մեր տանը թխում էին այն տարիներին, երբ ես դեռ դպրոցական էի։ Այժմ ես այնքան վարժ եմ թխում այս կարկանդակները, որ դրանք հասցնում եմ 30 րոպեում, և այդ ժամանակը ներառում է թխումը:

Բաղադրատոմսը օգտակար կլինի զբաղված տանտիրուհիների համար, ովքեր, այնուամենայնիվ, սիրում են իրենց սիրելիներին հյուրասիրել տնական թխվածքներով: Խմորը հունցում եմ թարմ խմորիչով թթխմորով։ Երբեմն ջուրը փոխարինում եմ կաթով, բայց դա այնքան էլ կարևոր չէ։ Գլխավորն ամեն ինչ սրտանց անելն է։

խնձորով կարկանդակներ

Խնձորով կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 750 գ

_Ջուր 375 մլ

_Խմորիչ 50 գ

_Արևածաղկի ձեթ 125 մլ

_Աղ 2-3 պտղունց

_Շաքարավազ 150 գ

_Խնձոր 900 գ

_Կարագ 60 գ

_Դարչին ըստ ճաշակի

խնձորով կարկանդակներ

Խնձորով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_Նախ, եկեք պատրաստենք թթխմորը. Դրա համար ամանի մեջ լցված տաք ջրով լուծել թարմ խմորիչը, ավելացնել աղ, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ և 6 ճաշի գդալ ալյուր: Խառնել և թթխմորը ծածկել սրբիչով։

_Թթխմորը 5 րոպե թողնել տաք տեղում։ Այնուհետև բաժիններով լցնել մնացած ալյուրը։ Խմորը հունցել՝ մեջը աստիճանաբար բուսայուղ լցնելով։

_Պատրաստի առաձգական և խիտ խմորը 10 րոպե թողնում ենք տաք տեղում:

_Այդ ընթացքում խնձորները լվանալ և մաքրել կեղևից։ Կտրել դրանք փոքր խորանարդներով:

_Բարձրացած խմորը բաժանել մասերի, դրանցից ձևավորել գնդիկներ:

_Յուրաքանչյուրը գնդիկը շերտով բացել, յուրաքանչյուրի կենտրոնում դնել 1-1,5 թեյի գդալ խնձոր:

_Միջուկին ավելացրեք մեկ խորանարդիկ կարագ, ցանել շաքարավազ և դարչին։

_Կարկանդակները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցիի տապակի վրա: Թխել նախապես մինչև 200°C տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե։

խնձորով կարկանդակներ

Ցանկության դեպքում կարկանդակները թխելուց առաջ կարող եք քսել ձվի դեղնուց և շաղ տալ շտրեյզել։

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Հեշտ կրուասաններ

Խնդրում ենք Գնահատեք