Խնձորով կարկանդակ Աստղ. Համեղ ու պարզ թխվածք հաճելի ընկերախմբի համար
Ցանկացած կարկանդակ կարող է լինել օրվա համեղ սկիզբը կամ երեկոյի հաճելի ավարտը: Հատկապես, եթե այն սիրով պատրաստել եք ինքներդ: Այսօր ձեր ուշադրությանն եմ ներկայացնում մի տարբերակ, որը զարդարելու է ձեր ամենօրյա կերակրացանկը: Սա անչափ գեղեցիկ աղանդեր է`աստվածային համով: Ենթադրում եմ, որ այն «աստղային» է ոչ միայն իր ձևի պատճառով: Ի վերջո, այս համեղ հյուրասիրությունը կդառնա նաև ձեր տոնական կամ առօրյա սեղանի աստղը:
Տեսողական բարդ աստղային կարկանդակը հեռու է դրանից: Այն բաղկացած է ամենահասարակ խմորիչով խմորից և խնձորի ջեմով կամ պյուրեով լցոնից: Յուրաքանչյուր ոք, ով գիտի դանակ օգտագործել, կարող է աստղի տեսքով հրապուրիչ կարկանադակ պատրաստել: Խոհարարական արվեստի այսպիսի աներևակայելի տոնական և միևնույն ժամանակ շատ պարզ գլուխգործոցն արժե փորձել:
Խնձորով կարկանդակ Աստղ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կաթ 215 մլ
_Կարագ 60 գ
_Խմորիչ 2 թեյի գդալ
_Շաքարի փոշի 50 գ
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Ցորենի ալյուր 400 գ
_Խնձորի ջեմ 6 ճաշի գդալ
_Ձու 1 հատ
Խնձորով կարկանդակ Աստղ. Պատրաստման եղանակը
_Խառնելով կաթսայի մեջ եռացնել 200 մլ կաթ և հանել կրակից: Կարագը կտրատել խորանարդիկներով և ավելացնել տաք կաթին: Լավ հարել, որ կարագն ամբողջությամբ լուծվի:
_Սառեցնել խառնուրդը մինչև գոլ վիճակը և տեղափոխել ամանի մեջ: Ավելացնել խմորիչ և թողնել, որ ուռչի:
_Առանձին ամանի մեջ խառնել ալյուրը, 40 գ շաքարավազը և աղը: Այս խառնուրդը լցնել կաթի և կարագի ամանի մեջ:
_Հարել խառնիչով, մինչև խմորը սկսի պոկվել ամանի կողքերից, մոտ 7-10 րոպե:
_Յուղել մաքուր ամանը և ձեռքերը: Խմորը գնդել և տեղափոխել յուղած ամանի մեջ: Խմորը ծածկել սրբիչով և դնել տաք տեղում `ծավալը կրկնապատկելու համար:
_Ձեռքերով հունցել խմորը և դնել ալյուր ցանած մակերեսի վրա: Կտրել 4 մասի և յուրաքանչյուրը գնդել:
_Յուրաքանչյուր գնդիկ գրտնակել 25 սմ շրջանակով: Դնել այն յուղաթղթի կտորի վրա և վրան քսել երկու ճաշի գդալ խնձորի ջեմ: Կրկնել գործընթացը մնացած խմորի գնդիկներով:
_Արդյունքում, դուք պետք է ունենաք 4 շերտ խմոր և 3 շերտ խնձորի միջուկ:
_Բաժակի օգնությամբ խոշոր շրջանակի կենտրոնում նշեք փոքր շրջանակ: Սուր դանակի միջոցով խմորը ճառագայթաձև կտրել 16 մասի՝ բաժակից մինչև եզրը:
_Երկու ձեռքերով վերցնել երկու հարակից կարկանդակի կտորներ և երկու անգամ ոլորել իրար հակառակ ուղղությամբ: Այս զույգ կտորների ծայրերն ամրացնել իրար:
_Ծածկել կարկանդակը սրբիչով և թող բարձրանա 20 րոպե:
_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով: Ձուն պատառաքաղով հարել մեկ ճաշի գդալ կաթով և այս խառնուրդով քսել կարկանդակի մակերեսը:
_Թխել մինչև ոսկե դարչնագույնը, մոտ 35 րոպե: Մատուցելուց առաջ վրան շաքարի փոշի ցանել:
Սա պարզապես թխվածք չէ, այլ արվեստի իրական գործ: Խնձորով կարկանդակ Աստղը կուրախացնի ոչ միայն գեղեցիկ տեսքով, այլ նաև իր նրբագույն համով: Մատուցեք այն նախաճաշի կամ ցերեկային թեյի համար և սովորական օրը տոնի կվերածեք:
Խնձորով կարկանդակ Աստղը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Շոկոլադե կեքսեր