Թխեք Համեղ խնձորով կարկանդակ քիչ խմորով:
Այս տորթի բույրն ուղղակի աննկարագրելի է։ Թխվածքի խմորը եթերային է, իսկ ախորժելի միջուկը հալվում է բերանում։
Համեղ խնձորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Մեծ խնձոր 4 հատ
_0.5 կիտրոնի հյութ
_Վանիլին և դարչին ըստ ճաշակի
_Շաքարավազ 180 գ (կամ փոխարինող)
_Չամիչ 150 գ
_Ընկույզ 100 գ
_1 պտղունց աղ
_Ձու 3 հատ
_Բուսական յուղ 120 գ
_Ալյուր 260 գ
_Փխրեցուցիչ 1 ճաշի գդալ
_Շաքարի փոշի
Համեղ խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Խնձորները կտրատել խորանարդիկներով ու խառնել շաքարավազի, վանիլինի ու դարչինի հետ, ցողել կիտրոնի հյութով, ավելացնել չամիչն ու ընկույզի կտորները։ Կարող եք վերցնել ցանկացած ընկույզ:
_Ավելացնել ձու, խառնել։
_Ավելացնել բուսական յուղ, խառնել։
_ Լցնել մաղած ալյուրը փխրեցուցիչով և թանձր խմոր շաղախել։
_Բարձր կողքերով ձևաման վերցնել, յուղաթուղթ փռել կամ մի կտոր կարագ քսել, լցնել զանգվածը, հարթեցնել։
_Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30-40 րոպե, բայց ժամանակը կախված է ձեր տեխնիկայից, այնպես որ պատրաստ լինելը ստուգեք փայտիկով։
Թողնել կարկանդակը սառչի ձևամանի մեջ, այն պետք է լավ կայունանա, դրանից հետո ցանել շաքարի փոշի։
Շատ բուրավետ, ախորժելի և առողջարար կարկանդակ թեյի համար՝ խնձորով և չորացրած մրգերով, ընկույզով։ Նման թխվածքի համար կարելի է թթվասերով կրեմ պատրաստել, այն միշտ հիանալի համադրվում է չորացրած մրգերի և խնձորի միջուկի հետ։
Բարի ախորժակ: