Նուրբ Խնձորով կարկանդակ պատրաստեք շատ կարճ ժամանակում, այն ավելի շատ նման է եթերային կրեմով և խնձորով թխվածքի, շատ հաճելի միջուկով՝ դարչինի և ցիտրուսի թեթև նոտաներով։
Խնձորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ալյուր 300 գ
_ 1 պտղունց աղ
_ շաքարավազ 100 գ
_ 1 կիտրոնի կեղև
_ փափկած կարագ 200 գ
_ ձու 1 հատ
Կրեմը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է.
_ կաթ 1 լ
_ դեղնուց 4 հատ
_ եգիպտացորենի օսլա 100 գ
_ վանիլին ըստ ճաշակի
_ շաքարավազ 130 գ
Խնձորի միջուկի համար վերցրեք.
_ խնձոր 2 հատ
_ շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ
_ դարչին ըստ ճաշակի
Խնձորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Ալյուրը մաղել և խառնել շաքարավազի, աղի, կիտրոնի կեղևի քերուկի հետ։
_ Ավելացնել փափկած կարագ և ձեռքերով քսել զանգվածը փշրանքների մեջ։
_ Ավելացնել ձուն, շաղախել խմորը։
_ Խմորը դնել յուղաթղթով ծածկված ձևամանի մեջ և բարձր կողքեր կազմել։
_ Կրեմի բոլոր բաղադրիչները խառնել և զանգվածը եփել մարմանդ կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով։ Կրեմը պետք է թանձր լինի։ Թողնել հանգստանա:
_ Մաքրել խնձորները և կտրատել խորանարդիկներով։
_ Թավայի մեջ լցնել կարագը, խնձորն ու շաքարի փոշին։ Եփել մինչև զանգվածը փափկի։ Վերջում ավելացնել դարչին, թողնել հանգստանա:
_ Խնձորի միջուկը լցնել խմորի վրա, հարթեցնել։
_ Լցնել կրեմը, հարթեցնել և թխել ջեռոցում 170 աստիճանով մոտ 50 րոպե, բայց նայեք ձեր ջեռոցին։
Հովացրեք ձևամանի մեջ, վրան շաղ տալ շաքարի փոշի և դարչին։
Սա շատ նուրբ ու քնքուշ թխվածք է՝ ցիտրուսների և խնձորի ամենաախորժելի համերով, կարծում եմ, որ բավականին հաճախ կթխեք։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սալորով բիսկվիթ